Operația tehnologică de rărire a răsadurilor

Luni, 26 feb 2018Următoarea lucrare tehnologică după repicare, este cea de rărire a răsadurilor. Această operațiune se impune pentru a evita alungirea răsadurilor, iar momentul potrivit este atunci când încep să se atingă vârfurile frunzelor adiacente, între ele.

                                                                                                                                    Rarirea rasadurilor de legume

În bazinul legumicol Matca (dar și în alte zone unde condițiile permit acest lucru) operația tehnologică de rărire a răsadurilor de pe pat, direct pe pământ ,se face cu 2-3 săptămâni înainte de plantare.

 

                                                                                                                                    Rarirea rasadurilor de legume

Metoda de mutare a răsadurilor pe pământ,  conferă câteva avantaje certe:

  • o rărire foarte bună a răsadurilor (frunzele vecine nu se mai ating unele de altele, fiecare plantă beneficiind astfel de expunere și de o cantitate maximă de lumină, grăbind dezvoltarea rapidă și timpurietate generală)

  • o călire optimă a plantelor, înainte de plantare (plantele sunt asezate cât mai aproape de sol, sau chiar direct pe sol, luând contact cu noile condiții de mediu.

                                                                                                                            Rarirea rasadurilor de legume

Această metodă de rărire a răsadurilor presupune și o atenție sporită față de menținerea temperaturilor optime (sau cel puțin 5 grade C ) pentru dezvoltarea plantelor, din acest motiv,  se realizează acolo unde sunt condițiile necesare: sistem de încălzire și folii profesionale de acoperire.

                                                                                                                                    Rarirea rasadurilor de legume

După ce răsadurile au ajuns la parametri de dezvoltare, iar condițiile din seră/solar  permit, se trece la transplantare- operațiunea tehnologică de mutare a răsdurilor din răsadniță în seră/solar și plantarea definitivă în pământ.Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea