Boli, daunatori si probleme in culturile legumicole


Efectul variatiilor de temperatura asupra plantelor

Efectul variatiilor de temperatura asupra plantelor


• Dupa episodul de temperaturi foarte scazute cu care ne-am confruntat la mijlocul lunii martie, meteorologii ne anunta ca urmeaza zile cu temperaturi in crestere. Toate aceste variatii de temperatura cauzeaza stres plantelor, perturbandu-le ritmul de crestere, influentand atat perioada de recoltare cat si calitatea recoltelor.
Cum protejam culturile legumicole de temperaturile scazute?

Cum protejam culturile legumicole de temperaturile scazute?


• Protejarea culturilor legumicole de temperaturile scazute este foarte importanta pentru evitarea pierderilor. Afla aici ce tehnologii poti utiliza!
Putregaiul alb al legumelor

Putregaiul alb al legumelor


• Putregaiul alb al legumelor este o boală provocată de ciuperca Sclerotinia sclerotiorum, fiind foarte răspândită în întreaga lume, oriunde se cultivă legume sau alte plante horticole.
Musculița albă

Musculița albă


• Culturile de legume sunt afectate în general de două specii de musculițe albe: Trialeurodes vaporariorum și Bemisia tabaci. În unele cazuri, Bemisia tabaci poate fi prezentă în culturile de legume sub forma unui biotip B, cunoscut și sub numele de Bemisia argentifolii, cu peste 900 de plante gazda.
Omida Fructelor

Omida Fructelor


• Omida fructelor (Helicoverpa armigera) este o specie polifagă care atacă numeroase specii de plante din flora spontană și de cultură. La legume, atacă tomatele, ardeii, vinetele, fasolea.
Căderea plăntuțelor

Căderea plăntuțelor


• Caderea plăntuțelor este un fenomen destul de frecvent în activitatea de producere a răsadurilor, fiind întâlnit la cele mai importante specii legumicole (tomate, castraveți, vinete, varză, ardei).
Afidele- paduchii de plante

Afidele- paduchii de plante


• Afidele (paduchii de plante) ataca un numar mare de specii de plante printre care si legumele. Pe plante, afidele se gasesc cel mai adesea grupate pe colonii in apropierea principalelor vase de transport ale frunzelor sau petiolului. Aceste insecte inteapa frunzele sau petiolul, isi infing trompa in vasele de transport si sug seva elaborata a plantelor.
Paianjenul rosu comun

Paianjenul rosu comun


• Paianjenul rosu comun (tetranychus urticae) este considerat un daunator problema pentru culturile de legume. Acesta poate produce pagube importante la culturile de legume din camp si spatii protejate, atacul ducand pana la compromiterea culturii.
Pagina 1/2
facebookGoogle PlusYouTubeVremea