Ramiro Arnedo

Firma Ramiro Arnedo S.A. a fost fondata acum mai bine de 75 de ani de catre actualul presedinte al companiei , domnul Ramiro Arnedo Equizabal. Aceasta  afacere a aparut pentru a furniza seminte fermierilor din Valea Ebro , datorita lipsei si nevoilor acestora de seminte de calitate .
In 1962 , compania introduce sistemul culturilor vegetale fortate prin utilizarea plasticului agricol , sustinand ceea ce este astazi o realitate a culturilor fortate in peninsula si in special in zona de sud-est a Spaniei .
Domnul Ramirez Arnedo Eguizabal a devenit un promoter al horticulturii introducand in Spania in anul 1963 primele seminte hibride , ceea ce a deschis o cale pentru tehnologie , avansand revolutia hibrizilor .  
Imbunatatirile pe care acest prim hibrid de castravete le-a inregistrat in horticultura au fost cu adevarat revolutionare si au permis ceea ce este astazi un obicei in utilizarea hibrizilor .
In 1982 noua companie a fost creata , devenind o companie pe actiuni , (a denominat Ramiro Arnedo S.A. si ) avand tot capitalul detinut de catre membrii familiei Arnedo  
In 1991 fondatorul sau , pana atunci managerul Ramiro Arnedo Equizabal , devine presedinte si lasa managementul in mainile fiului sau , Julian Arnedo .
In anul 1991 , compania a infiintat firma Tecnosem , care , in cadrul propriilor sale facilitati , se ocupa de granularea semintelor , facand semanatul mecanic al fermierilor mult mai usor .
Statia de Cercetare Almeria a fost deschisa in 1996 , avand scopul de a obtine hibrizi pentru piata mediteraneana .
In 2005 noi centre in Sevilla au fost inaugurate , in Bollulos de la Mitacion .
In 2007 noua Statie de Cercetare pentru culturile de sera din Almeria incepe sa functioneze . In acelasi an se deschide Statia de Cercetare pentru culturile de camp din Murcia .
In 2010 obtine certificarea pentru comercializarea semintelor organice .
In 2013 zona dedicata culturilor de camp din Statia de Cercetare din Murcia isi dubleaza suprafata , ajungand la 10 hectare .
In 2014 laboratoarele de patologie din Calahorra au fost deschise .

Produse oferite de producator

Seminte de salata

Seminte de salata

<p><strong>Salata verde</strong> (<em>Lactuca sativa</em>)&nbsp;face parte din familia <em>Asteraceae</em> si este cultivata pentru capatani, fiind consumata cu precadere in stare proaspata. Partile utilizate sunt frunzele.</p> <p>Salata este o...

3 produse Vezi produse
Ardei gras

Ardei gras

<p><strong>Ardeiul gras</strong> este din aceeasi&nbsp; familie cu rosia si vanata, fiind o leguma ce se poate consuma cruda, gatita sau conservata.&nbsp; Datorita acestei&nbsp; versatilitati, este o leguma pretabila pentru comercializare in...

3 produse Vezi produse
Seminte de ceapa

Seminte de ceapa

<p><strong>Ceapa</strong> (Allium cepa) este o specie erbacee bienala, fiind cultivata pentru bulbi, frunze si tulpina falsa.</p> <p>In functie de modul de infiintare a acestei culturi, exista trei sisteme:</p> <ul> <li>Prin arpagic: perioada...

4 produse Vezi produse
Seminte de dovleac

Seminte de dovleac

<p><strong>Dovleacul</strong> este o planta versatila fiind cultivat pentru pulpa, pentru seminte sau cu scop decorativ.&nbsp;</p> <p>Fructele comestibile ajunse la maturitatea fiziologica se utilizeaza in preparatele culinare, avand numeroase...

1 produs Vezi produse