Acest site folosește cookie-uri pentru a vă pune la dispoziție cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigării în site, sunteți de acord cu politica noastră de cookie. Sunt de acord Detalii

Produse si tehnologii moderne in legumicultura


Pregatirea pentru plantarea răsadurilor

Pregatirea pentru plantarea răsadurilor


• Înainte de a începe activitatea de plantare a răsadurilor sunt necesare câteva operațiuni tehnologice cum ar fi: călirea răsadurilor, stropirea cu un fungicid și un insecticid, afânarea solului, dezinfectarea solului, amplasarea foliei de mulcire și a sistemului de irigare prin picurare.
Inducerea maririi fructelor si coacerea la tomate

Inducerea maririi fructelor si coacerea la tomate


• Pentru obtinerea unei productii ridicate, tomatele necesita anumite valori ale conditiilor de crestere si dezvoltare. Un rol important in obtinerea recoltelor bogate il are si administrarea ingrasamintelor in functie de fazele de dezvoltare ale plantei: faza de rasaduri, plantare - inflorire, dezvoltare vegetativa intensa, recoltare.
Parametrii și condițiile necesare germinării optime a semințelor de legume

Parametrii și condițiile necesare germinării optime a semințelor de legume


• În asigurarea condițiilor necesare declanșării procesului de germinare a semințelor de legume la culturile efectuate în sere, o importanță deosebită o au următorii factori: temperatura, umiditate și lumină.
Operatiuni tehnologice la repicarea salatei

Operatiuni tehnologice la repicarea salatei


• Repicarea răsadului de salată este o operațiune tehnologică importantă, prin care se recurge la transplantarea provizorie a răsadului din tăvițele alveolare cu celule mici sau din patul germinativ, în ghivece individuale sau în tăvi alveolare cu celule mari, în vederea asigurării unor condiții optime pentru dezvoltare.
Operațiuni tehnologice la repicarea răsadurilor de legume

Operațiuni tehnologice la repicarea răsadurilor de legume


• Repicarea răsadurilor este o operațiune importantă și constă în mutarea răsadurilor crescute pe pat germinativ sau în tăvițe alveolare cu celule mici în pahare individuale rounde sau pătrate ori în tăvi cu celule mai mari.
Metode de palisare a răsadurilor de legume

Metode de palisare a răsadurilor de legume


• Palisarea este o operațiune tehnologică care presupune susținerea plantelor pentru a crește în sus și ridicarea lor de pe sol, îmbunătățindu-se astfel calitatea și cantitatea producției.
Operația tehnologică de rărire a răsadurilor

Operația tehnologică de rărire a răsadurilor


• Următoarea lucrare tehnologică după repicare, este cea de rărire a răsadurilor. Această operațiune se impune pentru a evita alungirea răsadurilor, si se poate realiza cu 2-3 săptămâni înainte de plantare.
Plantarea rasadurilor de legume in sere si solarii

Plantarea rasadurilor de legume in sere si solarii


• Plantarea se face atunci când răsadurile au ajuns la anumiți parametri de dezvoltare: au vârsta cuprinsă între 55 și 77 de zile – tomate, 60-80 de zile - ardei, înălțime de 20-30 cm, să se vadă bine primul buchet floral, dar să nu fie înflorit, sistemul radicular este bine dezvoltat, răsadurile sunt libere de virusuri, boli și dăunători).
Pagina 1/2
facebookGoogle PlusYouTubeVremea