Multitudinea varietatilor de tomate ne poate pune uneori in dificultatea de a alege cea mai buna solutie pentru noi.

Inca din cele mai vechi timpuri, rosiile/tomatele au reprezentat un aliment nelipsit de pe mesele romanilor, fie proaspete, gatite sau chiar conservate.

Tomatele cherry, cu forma rotunda sau prunisoara, sunt la mare cautare printre consumatori.

Cultivarea tomatelor cherry

Sunt usor de folosit in bucatarie, la salate sau la mesele festive, in diverse aranjamente iar gustul lor este unul foarte bun, de la acid la foarte dulce, satisfacand astfel, toate gusturile.

Privind din perspectiva legumicultorului, tomatele cherry sunt plante destul de rustice, fiind cele mai apropiate de tomatele salbatice din care provin.

Astfel, acestea tolereaza mai bine bolile si daunatorii. Chiar si asa, cultivarea de hibrizi de calitate este necesara pentru a avea plante sanatoase si recolte bogate si de calitate.

Rosiile cherry se comercializeaza sub diferite forme: ciorchine intreg, daca acestea provin de la un hibrid care are capacitatea de a matura toate fructele odata, individual, ambalate la caserola, sau chiar si in amestec, tomatele cherry, la fel ca celelalte varietati, gasindu-se intr-o multitudine de culori.

Obtine Culturi de Calitate

Invata cum sa faci asta din ghidul de nutritie si protectie realizat de Marcoser

Afla toate informatiile necesare despre problemele ce pot aparea la culturile horticole, solutiile, precum si produsele utilizate pentru a avea culturi de calitate.

Pentru a avea recolte bogate si de calitate nutritia este foarte importanta la toate speciile de legume, iar tomatele cherry nu fac exceptie.

Pentru a evita carenta de calciu recomandam aplicarea de Sal-Wax Ca si Alcaplant New iar pentru fructe cu o culoare intensa si gust foarte bun recomandam Agroxilato K, Polifruit K50.

Desigur, aminoacizii (Botamisol 80 PRO, Codiorgan A50) si microelementele (Econatur Micros Plus, Poligreen Mix L) nu trebuie sa lipseasca dintr-un plan de nutritie optim.

Produse recomandate:

Propunerile Marcoser pentru tomate cherry sunt:

Ferdinand F1 este un hibrid timpuriu de tomate tip cherry, cu fructe aromate datorita gradelor ridicate de brix (continut de zahar 8 - 9). Fructele sunt de culoare rosu intens, cu rezistenta ridicata la pastrare.

Ferdinand F1 prezinta rezistenta ridicata la virusul mosaic al tomatelor (ToMV) si rezistenta intermediara la virusul rasucirii si ingalbenirii frunzelor (TYLCV).

Tomate Cherry Ferdinand F1

Cherye F1 este un hibrid de tomate cherry cu crestere nedeterminata, pentru cultivare in spatii protejate, recomandate pe toate ciclurile de cultura.

Fructele sunt uniforme  cu o greutate medie de 15 - 20g.

Planta prezinta internodii scurte si o productivitatea ridicata, cu o medie de 12 fructe/ciorchine.

Gust fructelor este unul foarte bun.
Tomate cherry Cherye F1

Intra in comunitatea cultivatorilor de legume din Romania!

--
Informatiile oferite sunt recomandari generale, elaborate cu grija, pentru a contribui la dezvoltarea in conditii optime a culturilor. Cu toate acestea, circumstantele locale, conditiile de mediu, gradul de infectie, aplicarile necorespunzatoare ale produselor, greselile tehnologice, pot produce modificari asupra rezultatelor obtinute. Din aceste motive, Marcoser nu isi poate asuma raspunderea pentru eventualele efecte negative din cultura.Distribuie acest articol!

Articole similare

Avantajele utilizarii foliei profesionale

Avantajele utilizarii foliei profesionale

Numeroasele avantaje pe care le prezinta utilizarea unei folii profesionale pentru acoperirea serelor si solariilor, se datoreaza in principal proprietatilor deosebite pe care le au aceste tipuri de folie.

Avantajele sistemului de irigare prin picurare

Avantajele sistemului de irigare prin picurare

Utilizarea unui sistem de irigare prin picurare reprezinta la ora actuala cea mai moderna si economica alegere pentru fermierii din Romania care doresc sa produca legume rentabile si eficiente economic. Va prezentam in acest articol o parte din avantajele utilizarii sitemului de irigare prin picurare.

Controlul biologic al daunatorilor - Viitorul legumiculturii romanesti

Controlul biologic al daunatorilor - Viitorul legumiculturii romanesti

Controlul biologic este o componenta a unei strategii integrate de gestionare a daunatorilor, care tinde sa elimine/limiteze numarul tratamentelor chimice si incearca mentinerea sub control a daunatorilor fara a depasi pragul economic de daunare.

Fertilizarea radiculara a plantelor in culturile de legume

Fertilizarea radiculara a plantelor in culturile de legume

Fertilizarea radiculara a plantelor in culturile de legume, le asigura acestora cantitatile de elemente nutritive necesare unei dezvoltari optime.

Inducerea maririi fructelor si coacerea la tomate

Inducerea maririi fructelor si coacerea la tomate

Pentru obtinerea unei productii ridicate, tomatele necesita anumite valori ale conditiilor de crestere si dezvoltare. Un rol important in obtinerea recoltelor bogate il are si administrarea ingrasamintelor in functie de fazele de dezvoltare ale plantei: faza de rasaduri, plantare - inflorire, dezvoltare vegetativa intensa, recoltare.

Folia Termica - 6 beneficii ale utilizarii in sera si solar

Folia Termica - 6 beneficii ale utilizarii in sera si solar

Folia termica de dublura ajuta la mentinerea unei temperaturi ridicate in sere si solarii. Afla 6 beneficii ale utilizarii foliei termice in solar.