Acest site folosește cookie-uri pentru a vă pune la dispoziție cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigării în site, sunteți de acord cu politica noastră de cookie. Sunt de acord Detalii

Ziua Demonstrativă Syngenta la Ferma Marcoser - 22 mai 2016

Marţi, 24 mai 2016

 

Duminică, 22 mai 2016, Ferma Marcoser din comuna Matca, și-a deschis porțile pentru legumicultorii din toată țara, fiind gazda celei de a II a ediții a evenimentului „Ziua Demonstrativă Syngenta la Ferma Marcoser”.

                                                                              

Evenimentul organizat de echipa Marcoser, Asociația pentru Agricultură Avansată Matca și Compania Syngenta, a reunit un număr de aproximativ 800 de vizitatori veniți din toate localitățile recunoscute pentru cultivarea legumelor: Matca, Balta Doamnei Prahova) Brătăsanca, Filipestii de Targ (Prahova), Băleni Sârbi (Dâmbovița), Brăila, Constanța, Tulcea, Calafat (Dolj), Cujmir (Mehedinti), Giurgiu, Grădinari (Olt), Seleus (Arad), Peretu (Teleorman).

Manifestarea s-a evidențiat nu numai prin prezența în număr mare a cultivatorilor de legume dar și prin calitatea informațiilor prezentate de către specialiștii Marcoser și Syngenta, constituind un bun prilej de informare asupra tehnologiilor moderne utilizate în cadrul loturilor demonstrative.

Cei prezenți la eveniment au avut posibilitatea să observe calitățile hibrizilor de tomate cu creștere semideterminată: Minaret F1, Gravitet F1 și Qualitet F1.

Minaret F1- un hibrid timpuriu, cu creștere rapidă, fructe uniforme, cu o greutate de 180-200 grame, un hibrid cu rezistență ridicată la ofilirea vasculară.


Gravitet F1
- un hibrid extratimpuriu, care s-a adaptat foarte bine la condițiile de mediu din România, are fructe cu dimensiuni uniforme, ușor turtite, cu greutatea de 180-220 g, cu toleranță la Pătarea cafenie, Virusul mozaicului tutunului și Uscarea Vasculară.


Qualitet F1- un hibrid cu fructe mari, greutate de 180-200 g, cu o uniformitate bună a fructelor, cu plante puternice, manifestând un echilibru bun între vegetativ și generativ.

                                                                           

În loturile demonstrative au putut fi observați și hibrizii de ardei din portofoliul Syngenta:


Barbie F1- un hibrid de ardei gras galben, de tip Blocky, cu 3-4 lobi, fructe cu pulpă groasă, plante cu rezistență la condiții de stres.

Yecla F1- un hibrid de ardei gras roșu, cu fructe uniforme, cu pulpă groasă, plantele au vigoare medie, cu internodii medii, având o legare foarte bună și în perioadele mai reci.

Sahem F1 - Hibrid de ardei iute, foarte productiv și tolerant la temperaturi scăzute. Fructul are dimensiunea de 10-14 cm, cu o greutate de aproximativ 35 de grame.

                                                                           

În afară de performanțele hibrizilor de legume, fermierii participanți au primit informații legate de tehnologiile de cultivare a legumelor în solarii, tehnologii ce pot fi aplicate în toate regiunile tării:

Metode inovative de palisare a legumelor

Mulcirea totală cu folie de mulcire transparentă

Eficiența metodelor de fertilizare și de aplicare a produselor de protecție a plantelor

Irigarea cu ajutorului sistemului de irigare cu ajutorul tubului capilar cu pix

Umbrirea solariilor cu ajutorul produselor speciale, metodă cunoscută sub numele de cretizare, ce ajută la scăderea temperaturilor din solarii pe timpul perioadelor caniculare. În acest sens, invitații au luat parte la un experiment, putând observa diferențele de temperatură dintr-un solar cretizat și unul la care nu s-a utilizat nicio metodă de umbrire.

Cea de a II a ediție a evenimentului Ziua demonstrativă Syngenta la Ferma Marcoser a fost încheiată cu succes, participanții la eveniment recunoscând importanța folosirii semințelor profesionale și a tehnologiilor moderne de cultivare a legumelor în sistem protejat.

                                                                           

Mulțumim tuturor celor care au dat curs invitației noastre, și, totodată companiei Syngenta pentru buna colaborare.

Abia așteptăm să ne întâlnim și la evenimentele următoare!

 

 

 

 

 

 

 

 

 Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea