Acest site folosește cookie-uri pentru a vă pune la dispoziție cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigării în site, sunteți de acord cu politica noastră de cookie. Sunt de acord Detalii

Simpozion Marcoser în Jirlău, decembrie 2016

Marţi, 20 dec 2016

 

 

Vineri, 16 decembrie 2016, Marcoser a organizat un simpozion pe teme legate de cultivarea legumelor, în localitatea Jirlău, din județul Brăila.

Comuna aflată în lunca Buzăului, între râul Buzău (spre sud) și lacul Jirlău (spre nord) este cunoscută pentru suprafețele mari cultivate cu legume de calitate. Legumicultorii de aici se axează în special pe cultivarea în câmp a ardeiului gras galben, gogoșarului și ardeiului capia.

 

  

    În prima parte a întâlnirii, dl. dr. ing. Costel Pohrib, președintele „Asociației pentru Agricultură Avansată Matca”, a susținut o prezentare cu tema: „ Fertlizarea la țintă în functie de fazele de dezvoltare ale plantelor”. Astfel, cei peste 40 de invitați au primit informații referitoare la recunoașterea și rezolvarea problemelor de nutriție a plantelor în toate fenofazele: răsad, transplantare- înflorire, înflorire-legare, mărirea intensivă a fructelor și recoltare. Au fost trecute în revistă problemele cu care se pot confrunta pe parcursul acestor etape de dezvoltare, precum și cele mai bune soluții pentru controlul și combaterea acestora. De asemenea, s-a punctat importanța procesului de dezinfecție a solului, o operațiune de care depinde calitatea și productivitatea culturilor legumicole.

  

   Totodată, le-a fost prezentată participanților și proiectul Fitomaster, o aplicație pentru telefonul mobil ce permite consultanța și diagnosticarea bolilor și dăunătorilor din culturile de legume. Aplicația oferă posibilitatea legumicultorilor să introducă datele de cultură precum și fotografiile cu problemele identificate, urmând să primească o soluție în cel mai scurt timp.

 
  

   În continuarea evenimentului, directorul regional de vânzări - Valentin Tofan, a punctat principalele obiective îndeplinite de firma Marcoser în decursul ultimului an:

 

  • lansarea pe piață a hibridului de tomate nedeterminat Sahmat F1

  • Marcoser devine importator SQM

  • Ziua porților deschise la Marcoser

  • Schimbul de experiență în Spania și Grecia

  • Participarea Indagra 2016

  • Lansarea platformei online bursadelegume.ro

  

   După încheierea sesiunii de întrebări și răspunsuri a fost organizată și o tombolă cu 5 premii.

Câștigătorii au fost:

-Plesea Radu din loc. Jirlău a câștigat 1 L Sprintene

-Dobrinoiu Vasile din loc. Jirlău a câștigat 1 L Agropotasion + 1L Green-Up

-Coman Ion din loc. Ziduri a câștigat 1 Kg de Codiorgan

-Cringău Ionuț din loc. Jirlău a câștigat o vestă Vatan

-Coman Tufina din loc. Ziduri a câștigat o vestă Vatan

 

Mulțumim tuturor particpanților și în mod special domnului Netiată Mihai,  pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului.

 

 

 

 

 

 

 Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea