In aceasta saptamana am spus “Bun venit”  lunii octombrie, cea de a doua luna a toamnei, o luna incarcata de activitati din domeniul legumicol. In timp ce unii fermieri inca recolteaza, altii se ocupa de pregatirea solariilor pentru sezonul urmator si, de ce nu, de alegerea semintelor ce le vor semana peste doar cateva luni.

Vedem aceasta diversitate de activitati si in cautarile de pe site-ul nostru. In randurile urmatoare va aratam care sunt cele mai cautate produse in luna octombrie si de ce. 

Reparatiile solariilor si pregatirea solului

Inainte de a incepe noul sezon trebuie sa ne asiguram ca solarul intruneste toate conditiile pentru ca viitoarele culturi sa se dezvolte optim.

O prima lucrare din aceasta perioada este cea de inlocuire a foliei de pe solar, iar un aspect important este alegerea foliei potrivite, calitative si durabile.

Folia Sotrafa de 180 de microni este o folie profesionala, fiind multistratificata si multiaditivata (UV, IR, EVA).  Aceasta folie are o garantie de 3 ani iar durata de viata este de 7 ani, tinand cont de conditiile climatice din Romania.

Folie de acoperire solar - Sotrafa, 180 microni

O folie superioara din punct de vedere calitativ face diferenta dintre o simpla bariera fizica impotriva conditiilor meteo si o folie care poate lungi sezonul de cultura cu pana la 2 luni.

Tot in aceasta perioada, fermierii care termina de recoltat, curata solariile de resturile vegetale si fac dezinfectia solului, o operatie foarte importanta pentru sanatatea culturilor viitoare.

Nemasol  510 este un dezinfectant cu spectru multiplu de combatere: nematozi, daunatori si agenti patogeni de sol, buruieni.  Acesta  este solubil in apa si se aplica prin sistemul de irigare.

Dezinfectant de sol Nemasol
Dezinfectantul  se descompune in sol si nu lasa reziduuri care sa fie preluate in planta, motiv pentru care este un produs pe care Marcoser il recomanda, respectand intotdeauna dozele si modul de aplicare.

Substrat pe baza de turba si seminte pentru ciclul de primavara

Daca in articolul de luna trecuta va spuneam ca fermierii solicita tavi si seminte, in aceasta luna sunt cerinte pentru substratul pe baza de turba, un produs utilizat la producerea rasadurilor.

Este important ca substratul ales sa aiba adaos de macro si microelemente si, totodata, sa contina  agenti de umectare. pH-ul substratului este de asemenea foarte important, acesta trebuie sa fie cuprins intre 5.5 si 6.5.

Substrat pentru semanat pe baza de turba

Alaturi de turba, fermierii nostril au inceput sa caute pe site-ul nostru semintele pe care le vor semana in ciclul de primavara. Voi le-ati ales deja? Daca aveti nevoie de sfaturi, ne puteti contacta pentru a va ajuta sa alegeti hibrizii potriviti.

Protectia culturilor impotriva inghetului

In incheiere, evidentiem utilizarea  agrilului, o folie microporoasa care protejeaza impotriva inghetului culturile din solar si camp. Pe langa cresterea temperaturii fata de exterior, protejeaza planta de razele UV periculoase, permitand transferul a peste 80% din lumina solara catre plante.

Folie microporoasa tip agril

Dupa cum puteti vedea, toate aceste lucrari  care se fac in aceasta perioada sunt pasi mici, care in final duc la obtinerea unei culture calitative. In acest articol gasiti in detaliu  pasii care ce i-am aplicat si la ferma noastra, cu o suprafata de 3,5 ha, situata in comuna Matca, judetul Galati, iar daca aveti intrebari, va raspundem cu placere.           

Speram ca in acest articol ati gasit informatii interesante si am dori sa stim daca folositi aceste produse in culturile voastre.  Asteptam raspunsurile voastre in rubrica de comentarii de mai jos.


Afla ultimele informatii si noutati din legumicultura, aboneaza-te la Newsletter-ul Marcoser!



Distribuie acest articol!

Articole similare

Prezenta Marcoser la Targul Indagra 2022

Prezenta Marcoser la Targul Indagra 2022

Standul Marcoser, a fost in centrul atentiei la Indagra 2022. Multa culoare, ingineri bine pregatiti si multe optiuni pentru horticultura romaneasca.

Prezenta Marcoser la Indagra 2023

Prezenta Marcoser la Indagra 2023

Standul Marcoser, a fost in centrul atentiei la Indagra 2023. O echipa dedicata de specialisti, a oferit sfaturi si recomandari personalizate cu privire la tehnologiile de cultivare a varietatilor din portofoliul nostru.

Instruire privind bunele practici in folosirea produselor de protectie a plantelor

Instruire privind bunele practici in folosirea produselor de protectie a plantelor

Aproximativ 100 de persoane au participat ieri, 6 iunie, 2019 la sesiunea de instruire organizata de Compania Syngenta la Ferma Marcoser.

Lucrarile pe care le efectuam in legumicultura in luna septembrie

Lucrarile pe care le efectuam in legumicultura in luna septembrie

In luna septembrie ingrijim culturile de pe ciclul prelungit si ciclul al doilea si facem pregatiri pentru culturile din sezonul rece.

Marcoser ofera consultanta profesionala in legumicultura

Marcoser ofera consultanta profesionala in legumicultura

Marcoser ofera consultanta profesionala in legumicultura pentru culturile de baza prin intermediul a 3 canale: ingineri, magazin fizic si website

Folie profesionala de acoperire cu latimea de 20 de metri si 180 microni grosime

Folie profesionala de acoperire cu latimea de 20 de metri si 180 microni grosime

Cea mai lata folie profesionala de acoperire din Romania, de 20 de metri latime si 180 microni grosime este acum in portofoliul nostru!