Ne aflam la finalul anului 2021, un moment bun pentru a realiza o retrospectiva a celor mai importante activitati pe care le-am desfasurat pe parcursul acestui an.

Anul 2021 a fost fara indoiala, un an cu realizari dar si cu multe provocari, intr-un context atipic, inclusiv pentru echipa Marcoser. 

Cele mai importante activitati desfasurate pe parcursul anului au fost urmatoarele: 

Evenimentul online ZF Agropower

La jumatatea lunii februarie, am participat, alaturi de alti invitati din sectorul legumicol, la evenimentul online, ZF Agropower, unde am discutat despre legumicultura din Romania, metodele de crestere a productiei si de reducere a importurilor. 

Multumim Banca Transilvania si Ziarul Financiar pentru invitatie si pentru ca ne-ati facut partasi la discutia despre sectorul legumicol. 

Testare produse pentru pomii fructiferi

In primavara acestui an, in colaborare cu mediul universitar, am realizat testarea celor mai noi produse destinate culturilor de pomi fructiferi, Previum si Break 30.

Produsele au fost testate in livada Facultatii de Horticultura, din cadrul USAMV Bucuresti, iar scopul acestei actiuni a fost de a evidentia efectele ingrasamintelor, precum si prezentarea noilor tehnologii din domeniul horticol. 

Testare produse protectie pomi fructiferi

Workshop pentru produsele Servalesa

La inceputul lunii martie, colegii nostri din departamentul tehnic si din cel de vanzari, au participat la workshopul dedicat produselor de fertilizare din portofoliul Servalesa.

Evenimentul s-a desfasurat online si a fost sustinut de catre Javier Navarro Valle, Business Development Manager la compania Servalesa, care a prezentat mai multe informatii despre fiziologia plantei si stresul abiotic dar si despre modalitatea in care actioneaza  asupra plantelor produsele din portofoliul Servalesa. 

Workshop pentru produsele Servalesa

Conferinta online “Mari Legumicultori”

Pe 26 Martie am raspuns invitatiei companiei Corteva de a participa la evenimentul „Mari Legumicultori”, eveniment organizat de Romanian Agriculture, Boro Communication, Corteva, Netafim si Frisomatt Romania.

In cadrul acestui eveniment, am prezentat viziunea noastra asupra dezvoltarii sectorului legumicol din tara noastra si ne-am bazat interventia, in principal, pe urmatoarele trei puncte: adapatrea noilor tehnologii la conditiile din tara noastra, imbunatatirea cunostintelor fermierilor despre tehnicile de cultivare si despre tendintele pieteti, curajul de a vedea in sectorul legumicol o posibilitate de a dezvolta o afacere profitabila. 

Ziua Internationala a Copilului sarbatorita la Marcoser

Pe 1 iunie, am sarbatorit “Ziua Internationala a Copilului” alaturi de copiii angajatilor nostri.

A fost o experientă frumoasa si ne-am bucurat sa le putem arata, cu aceasta ocazie, cum se desfasoara activitatea la compania noastra si la Ferma Marcoser.

Ziua Internationala a Copilului sarbatorita la Marcoser

Degustare de pepeni la USAMV Bucuresti

In luna iulie a acestui an, am fost prezenti alaturi de fermieri, masteranzi si distribuitori de inputuri, la prima expozitie cu degustare a pepenilor verzi si galbeni, organizata de Facultatea de Horticultura Bucuresti.

Cu prilejul acestui eveniment, am prezentat doi hibrizi de pepeni verzi, Perla Negra F1 si Roman F1 si unul de pepene galben, Akiles F1

Degustare de pepeni la USAMV Bucuresti

Fito week - Serbia

Tot in luna iulie, am participat la cea de a VII a editie a evenimentului Fito Week. Acesta a fost organizat in Serbia, de catre partenerii nostri de la compania Fito Semillas. 

In loturile demonstrative am putut vedea genetica Semillas Fito, special dezvoltata pentru acea zona, indeosebi hibrizii de tomate, ardei, pepeni, castraveţi, vinete, dovlecei şi porumb zaharat.

Fito week - Serbia

Ziua comunei Matca

Intr-o zi de mare sarbatoare, pe 8 septembrie, am celebrat, alaturi de locuitori, Ziua comunei Matca. 

Aceasta intalnire cu fermierii a fost o încântare pentru noi și un prilej bun pentru a discuta noutățile și provocările din domeniul legumicol.

Ziua comunei Matca

Prezentarea produselor si tehnologiei BASF, in cadrul Fermei Marcoser

In a doua parte a lunii septembrie, am desfasurat alaturi de colaboratorii nostri de la compania BASF, evenimentul ce a avut ca tema “Prezentarea produselor si tehnologiei BASF.

Intalnirea a avut loc la ferma Marcoser si a reunit reprezentanti ai fitofarmaciilor, autoritati si fermieri.

Cu aceasta ocazie, participantii au descoperit cele mai noi tehnologii de protectie a culturilor impotriva bolilor si daunatorilor, au facut un tur al fermei de legume si nu in ultimul rand, s-au bucurat sa deguste din toate legumele cultivate la ferma. 

Prezentarea produselor si tehnologiei BASF, in cadrul Fermei Marcoser

“Toamna Horticola Bucuresteana” din Campusul Agronomie-Herastrau

La inceputul lunii octombrie, am participat la evenimentul "Toamna Horticola Bucuresteana” ce a avut loc in Campusul Agronomie-Herastrau.

Pe parcursul a 4 zile, vizitatorii au putut gasi la standul nostru hibrizii de legume pe care ii comercializam si au  putut afla mai multe informatii despre gama de ingrasaminte certificate pentru culturile bio.

Toamna Horticola Bucuresteana

Degustare de tomate 

In prima zi a evenimentului "Toamna Horticola Bucuresteana" (30 sept- 3 oct 2021), in curtea Campusului de la Agronomie, am participat la degustarea de tomate, in cadrul careia, publicul larg a putut aprecia calitatile deosebite ale hibrizilor de tomate din portofoliul nostru.

Multumim decanului de la Facultatea de Horticultura, din Bucuresti, Prof. univ. dr. Adrian Constantin Asanica, dar si d-nei Conf. univ. dr. Viorica Lagunovschi-Luchian, pentru invitatie. Abia asteptam evenimentele viitoare. 

Degustare de tomate

Targul Fruit Attraction- Spania

Tot in luna octombrie, am vizitat targul Fruit Attraction din Spania, unul dintre principalele evenimente mondiale din sectorul legume-fructe.

Fruit Attraction este locul unde companiile din industria fructelor si legumelor prezinta inovatiile, produsele, si, unde se fac schimburi de cunostinte despre evolutiile din sector. 

Este un eveniment la care participam cu interes an de an pentru a fi mereu la curent cu tendintele domeniului. 

Targul Growtech din Turcia

In luna noiembrie, am vizitat Growtech, cea mai importanta expozitie din domeniu, care aduna, laolalta, peste 600 de companii.

Targul se desfasoara in Antalya, Turcia si a fost un prilej important pentru a descoperi noutatile sectorului legumicol mondial. 

Targul Growtech

GPeC - Cel mai Important Eveniment de E-Commerce si Marketing Online din Romania - ediția a XVI-a

In toamna acestui an am participat din nou la cea mai importanta competitie a industriei de E-commerce din Romania, GPeC, unde, Marcoser a castigat, pentru al doilea an consecutiv, 2 premii: „Magazinul anului in categoria Bricolaj. Gradina si Unelte” si „Cea mai buna prezenta in social media in e-commerce 2021”.

Sunt 2 premii importante, obtinute prin contributia intregii echipe dar și a clienților care ne urmăresc zi de zi postările din social media, ne apreciază și ne cumpără produsele.

Marcoser - GPeC

Aniversarea celor 16 ani de activitate

Pe 14 noiembrie am sarbatorit 16 ani de activitate pe piata din Romania,  alaturi de colegi, clienti, colaboratori, distribuitori, parteneri. Toti cei care ne sunt aproape mereu.

Cu aceasta ocazie, am realizat si o scurta prezentare a celor mai semnificative momente de pe parcursul celor 16 ani de existenta, pe care va invitam sa o urmariti aici: Video

Coordonatori in proiectul Eureka-Gel Treat

Spre finalul acestu an, am devenit coordonatori intr-un proiect foarte important, care prevede realizarea unor geluri proteice, obținute din subproduse din industria de pielarie, cresterea ovinelor sau procesarea pestilor, pentru ca apoi să fie folosite ca fertilizanti in legumicultura.

Alaturi de Marcoser, in acest proiect sunt alti 3 parteneri: Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Textile și Pielărie – Sucursala Institutul de Cercetare Pielărie-Încălțăminte (INCDTP-ICPI), Universitatea de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) și o companie din Turcia – Kazlıçeşme Deri Ürünleri Ar-Ge San. Tic. Ltd. Şti. (Kazlıçeşme)

Fertilizarea sub forma de geluri reprezinta ultima generatie de produse de fertilizare, marcand de altfel, o inovatie pentru legumicultura din Romania.

Acestea vor aduce cu sine, o serie de beneficii plantelor carora se aplica, printre care: cresterea productiei si a calitatii legumelor, stabilitate, reducerea pierderilor din cauza umiditații, ploilor sau irigatiilor, doze mai mici de aplicare datorita concentratiei mai mari etc.

Lansarea cataloagelor digitale pentru anul 2022

Seria activitatilor din anul 2022 se incheie cu lansarea a 4 cataloage digitale. Structura acestor 4 cataloage este bazata pe cei 4 stalpi pe care noi ii consideram fundamentali in cultivarea legumelor:

  • Culturi – Catalog de seminte profesionale,
  • Protectie – Catalog de folii profesionale,
  • Dezvoltare – Catalog ingrasaminte si pesticide,
  • Tehnologii – Catalog echipamente sere si solarii.

Puteti accesa cataloagele aici: https://www.marcoser.ro/catalog

Cataloagelor digitale Marcoser pentru anul 2022

Acestea au fost cele mai importante activitati de pe parcursul anului 2021, un an in care normalitatea a capatat alte dimensiuni.

Ne asteapta un an cu noi provocari, in care ne dorim sa ne implicam activ in dezvoltarea sectorului legumicol si va multumim voua, celor care ne sunteti alaturi. 

Intra in comunitatea cultivatorilor de legume din Romania!Distribuie acest articol!

Articole similare

Beltanol -  fungicid- bactericid pentru combaterea bolilor vasculare

Beltanol - fungicid- bactericid pentru combaterea bolilor vasculare

Beltanol este un fungicid- bactericid pentru combaterea bolilor vasculate la plante, produse de ciuperci sau bacterii care afecteaza radacinile

Nou! Floramec Avance - inductor nehormonal de inflorire

Nou! Floramec Avance - inductor nehormonal de inflorire

In portofoliul nostru gasiti un produs nou – Floramec Avance, stimulator si inductor de inflorire nehormonal pentru legume si flori, din gama Codiagro

Lucrarile lunii Mai in legumicultura

Lucrarile lunii Mai in legumicultura

Lucrarile lunii mai in legumicultura constau in combaterea daunatorilor, controlul biologic al daunatorilor, fertilizarea culturilor de legume si infiintarea culturilor pentru ciclul 2.

Retrospectiva activitatilor din anul 2021 la Marcoser

Retrospectiva activitatilor din anul 2021 la Marcoser

Ne aflam la finalul anului 2021, un moment bun pentru a realiza o retrospectiva a celor mai importante activitati pe care le-am desfasurat pe parcursul acestui an.

Vizita studentilor de la Facultatea de Horticultura

Vizita studentilor de la Facultatea de Horticultura

Si in acest an am primit vizita studentilor din anul III de la Facultatea de Horticultura din cadrul USAMVB.

Sesiune de instruire practica la Ferma Marcoser

Sesiune de instruire practica la Ferma Marcoser

Joi, 6 septembrie, Syngenta Romania a organizat la Ferma Marcoser o sesiune de instruire practica si teoretica dedicata fermierilor profesionisti privind bunele practici agricole in folosirea produselor de protectie a plantelor.