Duminica, 30 iunie 2019, ne-am intalnit cu fermierii la un eveniment de prezentare a loturilor demonstrative din portofoliul Semillas Fito la ferma partenerilor nostri NU ORICUM SERV SRL, din localitatea Baleni Sarbi, Jud. Dambovita.


Invitatii au putut observa performantele hibrizilor de tomate (Vitara F1, Pink Sky Motril F1, Boniusa F1, Byelsa F1, HB 101153 F1) ardei (Valira F1, Luxor f1, Olmo F1), castraveti ( Passion F1, Pleasure F1, Baezal F1) si dovlecei ( Brillante F1, Pascal F1).



Totodata, din loturile demonstrative au facut parte si hibrizi aflati in precomercial, care, in urma rezultatelor obtinute la testare, vor fi introdusi in portofoliul nostru.

 

Manifestarea a reunit aproximativ 200 de persoane, atat din localitatea Baleni Sarbi si localitatile din apropiere cat si din alte localitati renumite pentru cultivarea legumelor: Matca, Balta Doamnei,Colibasi, Topraisar, Filipestii de Targ, Gradinari-Olt, Tomsani, Rosiori-Ialomita, Braila.

In periplul prin solariile de la ferma, pe langa caracteristicile hibrizilor prezenti in loturile demo, invitatii au avut posibilitatea de a afla si informatii cu privire la tehnologiile de cultura pe care specialistii Marcoser le recomanda.


De asemenea, fermierii au putut afla informatii despre importanta utilizarii foliilor profesionale pentru acoperire, care sunt diferentele dintre folia de mulcire fotoselectiva si folia de mulcire clasica, despre cretizare- solutia moderna si eficienta de umbrire a solariilor dar si despre caracteristicile si avantajele folosirii controlului biologic la cultura de ardei.

Tot in cadrul intalnirii, au fost prezenti si colaboratorii nostri de la compania FMC, care au prezentat portofoliul de produse pentru culturile de legume.

 

Evenimentul s-a incheiat cu degustarea pepenelui cu coaja neagra, Perla Negra F1 adus din zona Dabuleni si Gheorghe Doja. Pepenele a fost  foarte apreciat pentru gustul dulce si racoritor dar si pentru numarul mic de seminte.

 

 Multumim celor care au raspuns invitatiei noastre, distribuitorilor Marcoser care ne-au onorat cu prezenta, si, totodata, gazdelor noastre, Nu Oricum Serv, pentru sprijinul acordat in organizare!

 

 

 



Distribuie acest articol!

Articole similare

Lucrarile efectuate in legumicultura in luna aprilie

Lucrarile efectuate in legumicultura in luna aprilie

Luna aprilie in legumicultura inregistreaza un varf de lucrari ce se cer efectuate in timp util si cu respectarea unor reguli. Calendarul activitatilor demareaza cu fertilizarea culturilor din sere si solarii, palisarea plantelor si pregatirea terenului pentru culturile ce urmeaza sa se infiinteze in camp.

Marcoser a participat la Targul Indagra 2019

Marcoser a participat la Targul Indagra 2019

Marcoser a participat pentru al 12-lea an consecutiv la Targul Indagra, pentru a fi aproape si a discuta despre noutatile si problemele din domeniu cu legumicultorii profesionisti si amatori.

Ingrasaminte noi din gama Codiagro

Ingrasaminte noi din gama Codiagro

Gama de ingrasaminte Codiagro s-a diversificat cu produse si ambalaje noi.

Beltanol -  fungicid- bactericid pentru combaterea bolilor vasculare

Beltanol - fungicid- bactericid pentru combaterea bolilor vasculare

Beltanol este un fungicid- bactericid pentru combaterea bolilor vasculate la plante, produse de ciuperci sau bacterii care afecteaza radacinile

Instruire privind bunele practici in folosirea produselor de protectie a plantelor

Instruire privind bunele practici in folosirea produselor de protectie a plantelor

Aproximativ 100 de persoane au participat ieri, 6 iunie, 2019 la sesiunea de instruire organizata de Compania Syngenta la Ferma Marcoser.

Retrospectiva 2018. Schimburi de experienta si traininguri

Retrospectiva 2018. Schimburi de experienta si traininguri

Anul 2018 a fost un an plin, in care echipa noastra, alaturi de o parte din colaboratori am participat la evenimente si traininguri de specialitate cu scopul perfectionarii continue