Vremea buna şi temperatura ridicata, de la sfarsitul lunii octombrie, au fost un stimulent suficient de puternic pentru bucuresteni, si nu numai, sa viziteze Indagra, cel mai complex şi important targ agricol din Romania.

Revenirea la normalitatea de dinainte de pandemie, lipsa restrictiilor sanitare si de distantare au transformat targul agricol intr-o imensa oaza de curiozitate pentru lumea agricola. 

Ministrul de resort, Petre Daea, alaturi de delegatia de la Ministerul Agriculturii au fost la fel de curiosi sa vada noutatile toamnei in materie de utilaje, tehnologii si inputuri agricole. 

Standul Marcoser, a fost si el, in centrul atentiei. Multa culoare, ingineri bine pregatiti si multe optiuni pentru horticultura romaneasca.  

Standul Marcoser la Indagra 2022

Consideram Indagra ca fiind borna zero, locul de intalnire cu toti cei implicati activ in sectorul legumicol romanesc precum si cu cei care presteaza servicii conexe si, de ce nu, chiar cu consumatorii finali.

Legumicultura romaneasca este un pilon important in tara noastra iar noi vrem sa contribuim la dezvoltarea ei .

Toamna nu se numara doar bobocii ci se prezinta si noutatile. Marcoser a profitat de ocazie pentru a le prezenta legumicultorilor noile seminte profesionale. 

Cum era de asteptat, hibrizii de seminte, variatatile de legume,  ingrasamintele omologate pentru cultura bio, folia profesionala de solar precum si toate celelalte servicii si produse conexe controlului biologic al daunatorilor si cultivarii de plante au reprezentat un interes deosebit pentru clienti. 

Folia profesionala pentru solar Marcoser a fost una dintre ”vedetele” de la Indagra 2022.

Folia profesionala Marcoser utilizeaza stabilizatori UV special dezvoltati care imbunatatesc considerabil rezistenta la sulf, produs tot mai utilizat in ultimii ani in cultivarea de plante in spatii protejate. 

Produse din portofoliul Marcoser la Indagra

Folia de solar este un subiect dificil pentru fermieri, tocmai de aceea folia de acoperire a serelor, de 200 microni grosime a fost pe placul multora dintre ei.

Aceasta este o folie multiaditivata, (UV, IR, EVA/EBA, AC, AF AD) este triplustratificata, are o garantie de 48 de luni data de producator si durata de viata de 7-8 ani.   

Hibrizii de seminte extratimpurii, trufandalele, cum li se mai spune, nu lipsesc din listele de cumparaturi pentru infiintarea noilor culturi. 

Un astfel de bun exemplu,  este hibridul de tomate Rosamei F1 ce  formeaza fructe de culoare roz, cu forma striata si usor turtita. Greutatea fructelor este cuprinsa intre 220-240 de grame, gustul este foarte bun iar coaja este foarte fina. Acest hibrid se preteaza foarte bine atat pentru cultivarea de primavara cat si pentru cea de toamna.  

Cel de-al doilea hibrid prezentat la targ este Badalona F1, care are crestere nedeterminata, produce fructe mari, aplatizate, de culoare rosu intens, cu greutatea de pana la  250 de grame. Hibridul are un pachet foarte bun de rezistente la boli si daunatori, printre care putem aminti:  TSWV, Uscarea Vasculara, Virusul Mozaicului Tomatelor, Nematozi

Inginerii Marcoser la Indagra 2022

Suntem incantati ca am putut participa la Indagra in acest an si ca am putut sta de vorba cu atat de multi oameni din domeniu.

Prezenta Marcoser era obligatorie la acest eveniment. Specialistii nostri, au putut sa ofere consultanta si sa afle despre problemele pe care fermierii le intampina in procesul de cultivare si crestere a plantelor.

Pentru noul an agricol ne-am imbunatatit portofoliul si suntem gata sa raspundem la si mai multe provocari agricole.

Echipa Marcoser la Indagra 2022

Intra in comunitatea cultivatorilor de legume din Romania!Distribuie acest articol!

Articole similare

Lucrarile lunii August in legumicultura

Lucrarile lunii August in legumicultura

In luna august se ingrijesc culturile de legume din solar sau camp, se aplica tratamente fitosanitare si se infiinteaza culturile pentru toamna-iarna.

Syngenta si Marcoser aduc o inovatie in protectia plantelor: Fungicidul revolutionar Orondis Ultra

Syngenta si Marcoser aduc o inovatie in protectia plantelor: Fungicidul revolutionar Orondis Ultra

La ferma Marcoser a avut loc un eveniment deosebit in domeniul legumiculturii, dedicat lansarii noului fungicid, Orondis Ultra.

Simpozioane Marcoser sezonul 2019

Simpozioane Marcoser sezonul 2019

Anul 2019 a debutat cu seria simpozioanelor organizate de catre echipa noastra in patru mari bazine legumicole din tara: Colibasi, judetul Giurgiu (7 ianuarie 2019), Balta Doamnei, judetul Prahova, (8 ianuarie 2019) Baleni Sarbi, judetul Dambovita (13 ianuarie 2019) si Matca, Judetul Galati, (15 ianuarie 2019).

Lucrarile lunii Iunie in legumicultura

Lucrarile lunii Iunie in legumicultura

Lucrarile lunii iunie in legumicultura constau in protejarea culturilor de soare, tratamente pentru boli, fertilizare pentru marirea fructelor si coacere, infiintarea culturilor de toamna.

MARCOSER – importator al hibrizilor Semillas Fitó

MARCOSER – importator al hibrizilor Semillas Fitó

Incepand cu luna octombrie a.c., Marcoser a devenit unic importator in Romania al hibrizilor Semillas Fitó - un important producator de seminte profesionale din Spania.

Lucrarile lunii martie in legumicultura

Lucrarile lunii martie in legumicultura

Prima luna a primaverii este una foarte aglomerata, mai ales pentru legumicultorii care cultiva in solarii. Pregatire solar, plantare rasaduri, etc