Suntem aproape de incheierea anului si credem ca este un moment bun pentru a face o retrospectiva a celor mai importante evenimente pe care le-am organizat sau la care am participat pe parcursul acestui an.  

Anul 2019 a fost un an frumos, cu activitati diverse, in care am cules informatii de folos, pe care le vom pune in aplicare si in anul 2020, anul in care Marcoser va sarbatori 15 ani de activitate.

Mai jos gasiti evenimentele, cursurile si schimburile de experienta din anul 2019:

Curs Action Pin

In luna aprilie am organizat un curs teoretic atat pentru echipa Marcoser cat si pentru colaboratorii nostri. Cursul a fost sustinut de Axel Cohen Responsable Technique Export/ International Technical Manager de la compania Action Pin si a avut drept scop promovarea produselor omologate pentru cultura bio, adjuvantul Heliosol si fungicidul Heliosulf.
 

Vizita studentilor de la USAMVB

Am pastrat traditia si in acest an, si, in luna iunie am fost gazde pentru studentii din anul III de la Facultatea de Horticultura, Universitatatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. In cadrul acestei vizite studentii au avut posibilitatea de a afla informatii cu privire la hibrizii din portofoliu dar si tehnologiile de cultura aplicate la Ferma Marcoser. Totodata, aceasta vizita a fost o ocazie buna de a observa partea aplicativa a informatiilor invatate in cadrul cursurilor teoretice.



Sesiune de instruire practica la ferma Marcoser

Pe 6 iunie, alaturi de partenerii nostri de la compania Syngenta am organizat o sesiune demonstrativa la Ferma Marcoser. Evenimentul a avut drept scop informarea fermierilor cu privire la bunele practici agricole in folosirea produselor de protectie a plantelor precum si importanta calibrarii echipamentului de stropit. Totodata, invitatii la eveniment au aflat si informatii cu privire la combaterea biologica a daunatorilor din culturile de legume si necesitatea dezinfectiei solului.




Fitoweek 2019

Tot in luna iunie a avut loc pentru prima data in Romania -  FitoWeek 2019, un eveniment de amploare organizat de partenerii nostri de la Semilas Fito Balkani.

Semillas Fito este una dintre cele mai importante companii producatoare de seminte din Spania, Marcoser fiind unic distribuitor in Romania.

Evenimentul a avut drept scop prezentarea hibrizilor Semillas Fito adaptati la conditiile din tara noastra si a reunit toti distribuitorii Semillas din S-E Europei.

Din loturile demonstrative au facut parte hibrizii de tomate, ardei gras, ardei capia, castraveti, vinete si dovlecei.



Ziua Deschisa la Ferma Nu Oricum

La finalul lunii iunie am organizat un eveniment de prezentare a loturilor demonstrative din portofoliul Semillas Fito. Evenimentul a avut loc la ferma partenerilor nostri de la firma NU ORICUM SERV din localitatea Baleni Sarbi, judetul Dambovita si a reunit fermieri din localitatile din apropiere cat si din alte localitati renumite pentru cultivarea legumelor: Matca, Balta Doamnei, Colibasi, Topraisar, Filipestii de Targ, Gradinari, Tomsani, Rosiori, Braila.

Tot in cadrul acestei intalniri au fost prezenti si colaboratorii nostri de la compania FMC care au prezentat portofoliul de produse pentru protectia plantelor.


Vizita reprezentantilor Lidl Romania

Tot in luna august a acestui an am primit vizita reprezentantilor magazinelor Lidl din zona Moldova. Odata cu aceasta vizita, au putut observa toata tehnologia de cultivare a legumelor care ajung pe rafturile magazinelor Lidl. A fost o actiune speciala, care ne-a ajutat sa consolidam relatia noastra cu Lidl Romania, supermarketul care comercializeaza legumele de la ferma noastra.




Training produse de fertilizare de la Codiagro

In luna septembrie am organizat la ferma Marcoser un training privind produsele de fertilizare din gama Codiagro. La acest training au participat si reprezentantii companiei Codiagro din Spania, Ricardo Perez – Santamarina Ferrer si Pablo Escrig care ne-au prezentat modul de aplicare a ingrasamintelor, dozele pentru fiecare faza de dezvoltare si tip de cultura. De asemenea, la acest training s-a alaturat echipei noastre si reprezentantii colaboratorului nostru din localitatea Topraisar,  judetul Constanta. 


Seeds Meet Tehnology  - Olanda

In luna septembrie, alaturi de o parte din colaboratorii nostri, am participat la cea de a 6 a editie a Targului Seeds Meet Technology. Pe langa vizitarea targului, in cadrul acestui eveniment am avut posibilitatea de a vizita si loturile demonstrative organizate de companiile producatoare de seminte: Syngenta, Seminis, Takii Seeds, Sakata, Bejo, Hazera.

Vizitarea loturilor demonstrative a fost o ocazie buna de a descoperi noutatile in materie de hibrizi si totodata ne-a ajutat sa alegem hibrizii pe care ii vom introduce in portofoliul nostru.


Vizita In Cipru

In luna noiembrie a acestui an am organizat o vizita in Cipru. Alaturi de echipa noastra au fost si colaboratorii nostri, interesati si ei sa afle cat mai multe informatii despre tehnologiile de cultivare de acolo.

In periplul nostru prin Cipru am vizitat zona legumicola de renume, unde am putut vedea tehnologiile de cultivare in sistem hidroponic a culturilor de tomate cherry si capsuni. De asemenea, in aceasta zona am vizitat si serele cu castraveti si culturile de cartofi, dovlecei si capsuni din camp. 

Tot in aceasta tara am vizitat si cea mai mare sera de producere a rasadurilor aflata in apropiere de Nicosia si un important producator de salata verde. Aici am putut vedea intreaga linie de pregatire, sortare si ambalare a salatei verzi.

Spre finalul vizitei am ajuns la sediul unui distribuitor de inputuri pentru agricultura unde am putut vedea intregul portofoliu de produse comercializate in toata tara. 





Acestea au fost evenimentele desfasurate pe parcursul acestui an. Putem spune ca a fost un an cu evenimente importante pe care le-am organizat sau la care am participat din dorinta de a fi la curent cu toate noutatile domeniului, atat noi cat si colaboratorii nostri – distribuitori si fermieri.

Feedback-ul pe care il primim de la voi ne face sa ne dorim si mai mult sa contribuim la dezvoltarea sectorului legumicol din tara noastra. Si putem realiza acest lucru doar impreuna cu voi, partenerii nostri!

Va multumim ca ne sunteti alaturi!



Distribuie acest articol!

Articole similare

Lucrarile lunii februarie in legumicultura

Lucrarile lunii februarie in legumicultura

Luna februarie este o luna cu multe activitati. In multe solarii au aparut si primele plante semn ca nu este loc de pauza in activitatea fermierilor.

Varietati noi de seminte profesionale de la Semillas Fito

Varietati noi de seminte profesionale de la Semillas Fito

In portofoliul nostru de seminte profesionale de la Semillas Fito am adaugat noi varietati de seminte de tomate, castraveti si ardei capia.

Retrospectiva evenimentelor anului 2022

Retrospectiva evenimentelor anului 2022

Retrospectiva acestui an insumeaza multe evenimente, dar si o lista lunga a realizarilor si a lucrurilor noi invatate si descoperite. Multe din ideile nascute din pasiune pentru legumicultura, au prins contur si au devenit realitate.

Retrospectiva activitatilor din anul 2021 la Marcoser

Retrospectiva activitatilor din anul 2021 la Marcoser

Ne aflam la finalul anului 2021, un moment bun pentru a realiza o retrospectiva a celor mai importante activitati pe care le-am desfasurat pe parcursul acestui an.

Plasa antiinsecte sau antivirala

Plasa antiinsecte sau antivirala

Plasa antiinsecte protejeaza plantele din solar de atacul anumitor insecte care transporta virusi ce pot face pagube insemnate in culturile de legume

Beltanol -  fungicid- bactericid pentru combaterea bolilor vasculare

Beltanol - fungicid- bactericid pentru combaterea bolilor vasculare

Beltanol este un fungicid- bactericid pentru combaterea bolilor vasculate la plante, produse de ciuperci sau bacterii care afecteaza radacinile