SUSCu totii ne dorim ca folia pe care o alegem pentru solarul nostru sa aiba o durata de viata cat mai mare. Dar durata de viata a foliei nu este singura caracteristica a unei folii profesionale de care trebuie sa tinem seama atunci cand alegem folia pentru solar.

 

Prin acest articol dorim sa va facem cunoscute principalele caracteristici pe care folia profesionala ar trebui sa le aiba pentru a obtine culturi timpurii, recolte bogate si deci o afacere prospera.

 

Principalele proprietati pe care o folie profesionala trebuie sa le aiba sunt:

1. Folia de acoperire trebuie sa fie rezistenta la razele soarelui pentru o durata de timp cel putin egala cu garantia oferita de producator. Aceasta proprietate se numeste "stabilizarea UV a foliei";

2. Folia de acoperire trebuie sa blocheze sau sa impiedice cat mai mult posibil pierderea de caldura acumulata in timpul zilei, in special daca se  are in vedere obtinerea de culturi  de legume extra timpurii. Aceasta proprietate se numeste “efect termic”.

3. Folia de acoperire trebuie sa fie transparenta la razele luminoase din zona asa numita zona fotosintetizanta activa. Aceasta proprietate este esentiala pentru dezvoltarea optima a plantelor si se numeste „transparenta in zona PAR” (photosynthetically active range);

4. Folia de acoperire trebuie sa reziste la actiuni mecanice elastice de genul dilatare la caldura si contractare la ger, rezistenta la incarcatura de zapada, rezistenta la grindina, etc. Aceasta proprietate se numeste „rezistenta mecanica si elasticitate”

Proprietatile optionale pe care o folie profesionala le poate avea in plus fata de cele principale sunt:

1. „Difuzia luminii” – prezenta razelor de lumina din zona PAR poate fi completata cu schimbarea directiei acestora la intrarea in sera sau solar oferind lumina plantelor din toate directiile;

2. Anti-picurare (anti drip) – prevenirea formarii picaturilor mari de apa pe fata interioara a foliei, aceste picaturi fiind inlocuite cu picaturi foarte mici, aproape nedetectabile ce seamana foarte mult cu un strat uniform, foarte subtire de apa;

3. Blocarea intrarii in sera sau solar a radiatiilor UV;

4. Anti-ceata (anti fogging) – prevenirea formarii cetii in sere si solarii;

5. Cresterea cantitatii de radiatii UV care intra in sere si solarii;

6. Anti-praf (anti dust) – prevenirea depunerii de praf pe suprafata exterioara a foliei.

 

Puteti consulta tipurile de folii profesionale din portofoliul firmei noastre aici.

 

In continuare, va supunem atentiei un interviu cu Dl. Ing. Dr. Marius Petrache, interviu in care veti afla rolul pe care il are utilizarea foliei profesionale in dezvoltarea sectorului legumicol din Romania.Distribuie acest articol!

Articole similare

Simpozion de prezentare tehnologii de cultura - CAHUL

Simpozion de prezentare tehnologii de cultura - CAHUL

SC MARCOSER SRL a organizat la Cahul, in Republica Moldova la Consiliul Raional Cahul un Simpozion de prezentare a celor mai noi produse si tehnologii de cultura a legumelor in mediu protejat!

Ce tip de folie sa alegem pentru solarul nostru

Ce tip de folie sa alegem pentru solarul nostru

Cu totii ne dorim ca folia pe care o alegem pentru solarul nostru sa aiba o durata de viata cat mai mare. Dar durata de viata a foliei nu este singura caracteristica a unei folii profesionale de care trebuie sa tinem seama atunci cand alegem folia pentru solar.

Simpozioane Marcoser in Apahida si Ineu

Simpozioane Marcoser in Apahida si Ineu

Seria simpozioanelor Marcoser din acest an s-a incheiat cu cele de la Apahida si Ineu, desfasurate in perioada 04 02 2017- 05 02 2017.

Simpozion Marcoser în Jirlău, decembrie 2016

Simpozion Marcoser în Jirlău, decembrie 2016

Vineri, 16 decembrie 2016, Marcoser a organizat un simpozion cu tema "Fertilizarea la tinta in functie de fazele de dezvoltare ale plantelor", în localitatea Jirlău din județul Brăila.

Simpozion Marcoser in Sandra, Timis

Simpozion Marcoser in Sandra, Timis

Vineri, 29 ianuarie 2016, în localitatea Șandra, din județul Timiș, echipa Marcoser a organizat simpozionul cu tema "Tehnologii moderne și produse avansate pentru creșterea productivității și îmbunătățirea calității culturilor legumicole".

Simpozion de prezentare produse si tehnologii in agricultura Marcoser in comuna Barcea ianuarie 2014

Simpozion de prezentare produse si tehnologii in agricultura Marcoser in comuna Barcea ianuarie 2014

Stimati fermieri, in data de 07.01.2014, echipa Marcoser a organizat in comuna Barcea un Simpozion de prezentare a unor tehnologii si produse avansate in domeniul legumiculturii

Comentarii