SUS

Folie de acoperire sere si solarii

Cu totii ne dorim ca folia pe care o alegem pentru solarul nostru sa aiba o durata de viata cat mai mare. Dar durata de viata a foliei nu este singura caracteristica a unei folii profesionale de care trebuie sa tinem seama atunci cand alegem folia pentru solar.

 

Prin acest articol dorim sa va facem cunoscute principalele caracteristici pe care folia profesionala ar trebui sa le aiba pentru a obtine culturi timpurii, recolte bogate si deci o afacere prospera.

Principalele proprietati pe care o folie profesionala trebuie sa le aiba sunt:

1. Folia de acoperire trebuie sa fie rezistenta la razele soarelui pentru o durata de timp cel putin egala cu garantia oferita de producator. Aceasta proprietate se numeste "stabilizarea UV a foliei";

2. Folia de acoperire trebuie sa blocheze sau sa impiedice cat mai mult posibil pierderea de caldura acumulata in timpul zilei, in special daca se  are in vedere obtinerea de culturi  de legume extra timpurii. Aceasta proprietate se numeste “efect termic”.

3. Folia de acoperire trebuie sa fie transparenta la razele luminoase din zona asa numita zona fotosintetizanta activa. Aceasta proprietate este esentiala pentru dezvoltarea optima a plantelor si se numeste „transparenta in zona PAR” (photosynthetically active range);

4. Folia de acoperire trebuie sa reziste la actiuni mecanice elastice de genul dilatare la caldura si contractare la ger, rezistenta la incarcatura de zapada, rezistenta la grindina, etc. Aceasta proprietate se numeste „rezistenta mecanica si elasticitate”

Solar acoperit cu folie profesionala

Proprietatile optionale pe care o folie profesionala le poate avea in plus fata de cele principale sunt:

1. „Difuzia luminii” – prezenta razelor de lumina din zona PAR poate fi completata cu schimbarea directiei acestora la intrarea in sera sau solar oferind lumina plantelor din toate directiile;

2. Anti-picurare (anti-drip) – aditivii anticondens functioneaza pe principiul formarii unei pelicule pe suprafata foliei care va permite astfel scurgerea apei pe peretii laterali ai serei sau a solarului.

3. Blocarea intrarii in sera sau solar a radiatiilor UV;

4. Anti-ceata (anti-fogging) – prevenirea formarii cetii in sere si solarii;

5. Anti-praf (anti-dust) – prevenirea depunerii de praf pe suprafata exterioara a foliei.

Solarii acoperite cu folie profesionala in Matca 

Gasiti toate tipurile de folii profesionale din portofoliul nostru aici.

 

In video-ul de mai jos, puteti urmari un interviu cu Dl. Ing. Dr. Marius Petrache, interviu in care veti afla rolul pe care il are utilizarea foliei profesionale in dezvoltarea sectorului legumicol din Romania.Distribuie acest articol!

Comentarii

Articole similare

Targul International Fruit Logistica, Germania

Targul International Fruit Logistica, Germania

In perioada 8- 10 februarie 2017, la Berlin, Germania, a avut loc a 25-a editie a targului international Fruit Logistica, considerat cea mai mare expozitie europeana dedicata produselor alimentare proaspete.

Simpozion Marcoser in Lunguletu, DB.

Simpozion Marcoser in Lunguletu, DB.

Sâmbată, 21 februarie, 2015, în localitatea Lungulețu, județul Dâmbovița, echipa marcoser ba organizat simpozionul cu tema Tehnologii moderne și produse avansate pentru creșterea productivității și îmbunătățirea calității culturilor legumicole.

INDAGRA FARM 2009

INDAGRA FARM 2009

SC MARCOSER SRL a participat la INDAGRA FARM 2009 in perioada 14-18 Octombrie!

Simpozion Marcoser in Sandra, Timis

Simpozion Marcoser in Sandra, Timis

Vineri, 29 ianuarie 2016, în localitatea Șandra, din județul Timiș, echipa Marcoser a organizat simpozionul cu tema "Tehnologii moderne și produse avansate pentru creșterea productivității și îmbunătățirea calității culturilor legumicole".

Modificarea cotei TVA la 9% la pesticide, semințe și îngrășăminte

Modificarea cotei TVA la 9% la pesticide, semințe și îngrășăminte

Din data de 1 august 2016, cota TVA s-a modificat de la 20% la 9% la produsele din categoria semințe, pesticide și îngrășăminte.

Simpozion Marcoser in Izbiceni

Simpozion Marcoser in Izbiceni

Duminica, 10 decembrie 2017, Marcoser a organizat o intalnire cu fermerii din localitatea Izbiceni si din imprejurimi.
La simpozion au fost prezente peste 110 persoane iar tematica simpozionului a fost “Tehnologii moderne si produse avansate pentru creșterea productivități și calități legumelor".