Palisarea castravetilor - Modelul Matca

Lucrare tehnologica de palisare a castravetilor cornichon.

Palisarea ardeilor pe doua brate - Palisare in W

Lucrare tehnologica de palisare a ardeilor pe doua brate. Firul se conduce continuu din aproape in aproape dintr-un capat pana in celalalt al solarului formand intre plante si sarma de palisare litera W. Aceast model se mai numeste si palisare in W.

Operatiunea de plantare a ardeiului capia in solar

Operatiunea de plantare a ardeiului capia in solar, utilizand folie de mulcire alba, sistem de irigare format din tub fara picuratori, tub capilar si pix.

Compozitia unei plante

Detaliata compozitia unei plante din elemente minerale. Secventa preluata din prezentarea de la simpozionul Baleni-Sarbi, sezonul 2015-2016.

Punerea in functiune a vermorelului electric

Vermorel electric (Pompa de stropit), cu capacitatea de 16l, este echipat cu pompa automata, baterie, buton ce ofera posibilitatea de a regla viteza. Este o pompa usoara, perfecta pentru stropire, fertilizare. Poate fi manevrata de o singura persoana.

Montarea foliei pe solar cu ajutorul baghetei tip C

Operatiunea de montare a foliei profesionale pe solar utilizand bagheta metalica tip C si sarma ondulata otelita. Precedeul este unul relativ simplu si se poate repeta la fiecare schimbare a foliei pe solar. Acesta permite prinderea si schimbare cu usurin

Ziua demonstrativa Syngenta la Ferma Marcoser

Duminică, 22 mai 2016, Ferma Marcoser din comuna Matca, și-a deschis porțile pentru legumicultorii din toată țara, fiind gazda celei de a II a ediții a evenimentului „Ziua Demonstrativă Syngenta la Ferma Marcoser”.

Plantator manual pentru rasaduri

Plantarea rasadurilor de legume cu ajutorul plantatorului manual. Plantatorul manual este conceput pentru utilizarea din picioare. Acesta permite plantarea directa a rasadului intr-un mod rapid si foarte precis. Permite utilizarea cu o singura mana.

Aerisirea laterala a solarului utilizandu-se macara manuala

Mecanism de aerisire laterala a solarului, atat pentru sustinerea macaralei cat si pentru roluirea foliei si clipsuri de folie, cu care este prinsa folia pe teava orizontala. Acest mecanism imbunatateste considerabil rapiditatea cu care se inchid peretii.

Palisarea legumelor in solar, utilizand clipsuri

Palisarea culturile de legume in solar. utilizand clipsuri de palisare. Clipsurile pentru palisat sunt cleme de plastic, rezistente, ce ajuta la prinderea tulpinii plantei de arac sau sfoara de palisare. Se pot muta cu usurinta pe masura ce planta creste.

Bazinul Legumicol Matca - Filmare aeriana

Matca este unul din cele mai mari și mai cunoscute bazine legumicole din România.

Bazinul legumicol Matca, conform cifrelor oficiale, cuprinde în jur de 1000 Ha de solarii acoperite cu folie.