?>

Multitudinea varietatilor de tomate ne poate pune uneori in dificultatea de a alege cea mai buna solutie pentru noi.

Inca din cele mai vechi timpuri, rosiile/tomatele au reprezentat un aliment nelipsit de pe mesele romanilor, fie proaspete, gatite sau chiar conservate.

Tomatele cherry, cu forma rotunda sau prunisoara, sunt la mare cautare printre consumatori.

Cultivarea tomatelor cherry

Sunt usor de folosit in bucatarie, la salate sau la mesele festive, in diverse aranjamente iar gustul lor este unul foarte bun, de la acid la foarte dulce, satisfacand astfel, toate gusturile.

Privind din perspectiva legumicultorului, tomatele cherry sunt plante destul de rustice, fiind cele mai apropiate de tomatele salbatice din care provin.

Astfel, acestea tolereaza mai bine bolile si daunatorii. Chiar si asa, cultivarea de hibrizi de calitate este necesara pentru a avea plante sanatoase si recolte bogate si de calitate.

Rosiile cherry se comercializeaza sub diferite forme: ciorchine intreg, daca acestea provin de la un hibrid care are capacitatea de a matura toate fructele odata, individual, ambalate la caserola, sau chiar si in amestec, tomatele cherry, la fel ca celelalte varietati, gasindu-se intr-o multitudine de culori.

Obtine Culturi de Calitate

Invata cum sa faci asta, din ghidul de nutritie si protectie realizat de Marcoser

Afla toate informatiile necesare despre problemele ce pot aparea la culturile horticole, solutiile, precum si produsele utilizate pentru a avea culturi de calitate.

Pentru a avea recolte bogate si de calitate nutritia este foarte importanta la toate speciile de legume, iar tomatele cherry nu fac exceptie.

Pentru a evita carenta de calciu recomandam aplicarea de Sal-Wax Ca si Alcaplant New iar pentru fructe cu o culoare intensa si gust foarte bun recomandam Agroxilato K, Polifruit K50.

Desigur, aminoacizii (Botamisol 80 PRO, Codiorgan A50) si microelementele (Econatur Micros Plus, Poligreen Mix L) nu trebuie sa lipseasca dintr-un plan de nutritie optim.

Produse recomandate:

Propunerile Marcoser pentru tomate cherry sunt:

Ferdinand F1 este un hibrid timpuriu de tomate tip cherry, cu fructe aromate datorita gradelor ridicate de brix (continut de zahar 8 - 9). Fructele sunt de culoare rosu intens, cu rezistenta ridicata la pastrare.

Ferdinand F1 prezinta rezistenta ridicata la virusul mosaic al tomatelor (ToMV) si rezistenta intermediara la virusul rasucirii si ingalbenirii frunzelor (TYLCV).

Tomate Cherry Ferdinand F1

Cherye F1 este un hibrid de tomate cherry cu crestere nedeterminata, pentru cultivare in spatii protejate, recomandate pe toate ciclurile de cultura.

Fructele sunt uniforme  cu o greutate medie de 15 - 20g.

Planta prezinta internodii scurte si o productivitatea ridicata, cu o medie de 12 fructe/ciorchine.

Gust fructelor este unul foarte bun.
Tomate cherry Cherye F1

Intra in comunitatea cultivatorilor de legume din Romania!

--
Informatiile oferite sunt recomandari generale, elaborate cu grija, pentru a contribui la dezvoltarea in conditii optime a culturilor. Cu toate acestea, circumstantele locale, conditiile de mediu, gradul de infectie, aplicarile necorespunzatoare ale produselor, greselile tehnologice, pot produce modificari asupra rezultatelor obtinute. Din aceste motive, Marcoser nu isi poate asuma raspunderea pentru eventualele efecte negative din cultura.



Distribuie acest articol!

Articole similare

Avantajele utilizarii foliei microporoase antiinghet

Avantajele utilizarii foliei microporoase antiinghet

Utilizarea foliei microporoase pentru obtinerea culturilor extratimpurii de varza, pepeni, cartofi sau pentru projetajarea impotriva brumelor a culturilor de ardei gogosar sau capia, a devenit o practica larg intalnita si cu beneficii certe datorita numeroaselor avantaje.

Avantajele utilizarii foliei profesionale

Avantajele utilizarii foliei profesionale

Numeroasele avantaje pe care le prezinta utilizarea unei folii profesionale pentru acoperirea serelor si solariilor, se datoreaza in principal proprietatilor deosebite pe care le au aceste tipuri de folie.

Metode de palisare a rasadurilor de legume

Metode de palisare a rasadurilor de legume

Palisarea este o operatiune tehnologică care presupune sustinerea plantelor pentru a creste in sus si ridicarea lor de pe sol, imbunatatindu-se astfel calitatea si cantitatea productiei.

Schema de tratamente pentru cultura de pepeni

Schema de tratamente pentru cultura de pepeni

Schema de tratamente pentru cultura de pepeni galbeni si galbeni verzi in camp, care se aplica in functie de aparitia bolilor si contine produsele omologate, in dozele recomandate

Schema de tratamente pentru cultura de varza

Schema de tratamente pentru cultura de varza

Schema de tratamente pentru cultura de varza, care se aplica in functie de aparitia bolilor si contine produsele omologate, in dozele recomandate

Repicarea rasadurilor de legume in ghivece

Repicarea rasadurilor de legume in ghivece

Repicarea rasadurilor de legume este o operatiune importanta si consta in mutarea rasadurilor crescute pe pat germinativ sau in tavite alveolare cu celule mici in pahare individuale rounde sau patrate ori in tavi cu celule mai mari.