Acest site folosește cookie-uri pentru a vă pune la dispoziție cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigării în site, sunteți de acord cu politica noastră de cookie. Sunt de acord Detalii

Simpozion Marcoser in Peretu, ianuarie 2017

Luni, 30 ian 2017


 

In comuna Peretu, legumicultura s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă, existand o tradiție în cultura cartofului timpuriu, urmat apoi, ca și culturi succesive, de varză și mai ales, ardei.

 

Duminica, 15 ianuarie 2017, echipa Marcoser s-a intalnit cu fermierii din Peretu, la invitatia noastra raspunzand peste 100 de fermieri din comuna dar si din imprejurimi.

  

Pentru inceput, le-au fost prezentati fermierilor din Peretu membrii echipei Marcoser precum si programul simpozionului, introducere sustinuta de catre d-l director de vanzari Catalin Petrache.

 

Simpozionul a debutat cu o prezentare a firmei Marcoser, a realizarilor si a obiectivelor sale, prezentare sustinuta de dl. Director Regional de Vanzari Valentin Tofan. Principalele realizari mentionate pentru anul ce tocmai s-a incheiat au fost:

 • Lansarea pe piață a hibridului de tomate nedeterminat Sahmat F1

 • Marcoser devine importator SQM

 • Ziua porților deschise la Marcoser

 • Schimbul de experiență în Spania și Grecia

 • Participarea Indagra 2016

 • Lansarea platformei online bursadelegume.ro

  

O alta tema dezbatuta la acest simpozion a fost si cea referitoare la principiile de baza ale fertilizarii si irigarii culturilor de legume. In cadrul acestei teme, dl. dr. ing. Costel Pohrib președintele „Asociației pentru Agricultură Avansată Matca”, a detaliat mai multe informatii legate de: ciclul vegetativ al legumelor, fertilizarea la rasaduri, avantajele utilizarii alveolelor, pregatirea patului germinativ si a substratului pentru semanat.

  


Au fost prezentate de asemenea si modalitati de combatere a unor daunatori si in special a Tripsului Californian si viermele sarma.

 

Un capitol aparte l-a ocupat prezentarea amanuntita a dezinfectiei solului in solarii si camp cu Basamid si cu Nemasol.

 

Dl. Director de Vanzari Petrache Catalin, a continuat prezentarea, descriind pe larg avantajele utilizarii foliilor profesionale de acoperire a serelor si solariilor, a foliilor de dublura cu termicitate si prezentarea tehnologiei de mulcire in solarii la culturile de legume extratimpurii.

 

Tot in cadrul simpozionului a fost prezentata aplicatia de mobil Fitomaster, precum si cel mai nou proiect Marcoser- Bursa de legume (www.bursadelegume.ro). Bursa de legume este o platforma online dedicată producătorilor de legume, comercianților și retailerilor, ce isi propune sa sprijine procesul de valorificare a recoltelor. De asemenea, prin intermediul acestei platforme, utilizatorii au acces la un mercurial cu prețurile legumelor din principalele bazine legumicole din România.


  

In incheiere, toti cei prezenti au participat la o tombola organizata de Marcoser. Premiantii au fost:

 • Abonamente Fitomaster: Ciocirleanu Marian din Peretu, Bobaru Costel din Crimpoia, Cutieru Alexandru din Peretu;

 • 1L de Sprintene: Matei Any din Peretu;

 • 1L Agropotasion + 1L Green- up: Mirut Tudorel din Cervenia;

 • 1 Kg Codiorgan A50: Ghimfus Constantin din Peretu

 • Veste Marcoser: Ionica Aurel din Peretu si Chirita Alin din Peretu

 

Dorim sa multumim tuturor participantilor si in mod special, domnului Tica Florian de la firma Tica Trans Com SRL -distribuitor Marcoser in zona, pentru ajutorul oferit in organizarea evenimentului.

 Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea