Acest site folosește cookie-uri pentru a vă pune la dispoziție cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigării în site, sunteți de acord cu politica noastră de cookie. Sunt de acord Detalii

Simpozion Marcoser in Glodeanu Sarat, 18 ianuarie 2017

Luni, 06 feb 2017

 

Comuna Glodeanu Sărat este aşezată în partea de sud-vest a judeţului Buzău , la hotarul dintre judeţele Ialomiţa, Prahova şi Buzău .

 

Având terenul agricol situat de-o parte şi de alta a pârâului Sărata, intr-o regiune de campie, comuna Glodeanu Sărat are condiţii naturale optime pentru agricultură, fapt ce explică existenţa unor suprafete intinse cultivate in special cu tomate si castraveti.

  

Miercuri, 18 ianuarie 2017, in fata a peste 90 de persoane, echipa Marcoser a continuat seria simpozioanelor in comuna Glodeanu Sarat, din judetul Buzau. Evenimentul a avut loc la Scoala cu clasele I- VIII din localitate si a reunit participanti din Glodeanu Sarat, dar si din localitatile adiacente.

  

In deschidere, d-l director de vanzari- Catalin Petrache- a prezentat membrii echipei Marcoser prezenti la Glodeanu Sarat si programul simpozionului.

  

Tema simpozionului a fost "Recunoasterea unor probleme nutritionale ale plantelor". Astfel, dl. dr. ing. Costel Pohrib președintele „Asociației pentru Agricultură Avansată Matca”, a detaliat si a explicat problemele de nutriție ale plantelor, ca urmare a carentelor de calciu, potasiu, magneziu, bor, fosfor, fier, în toate fenofazele: răsad, transplantare- înflorire, înflorire-legare, mărirea intensivă a fructelor și recoltare si solutiile de rezolvare a acestor probleme.

 

Datorita faptului ca cei prezenti s-au aratat foarte interesati de informatii legate despre Tuta Absoluta (Molia miniera a tomatelor- Tomato Leafminer), s-a dedicat un capitol special prezentarii acestui daunator: descriere, ciclul de viata, mecanisme de transmitere, masuri de control si combatere.

  

D-l director regional de vanzari Valentin Tofan a prezentat evolutia firmei Marcoser in cei 11 ani de activitate, realizarile avute dar si obiectivele propuse pentru viitor.

 

Un alt moment de interes a fost si prezentarea celei mai noi aplicatii pentru telefonul mobil- Fitomaster, ce permite consultanța și diagnosticarea bolilor și dăunătorilor din culturile de legume, precum si cel mai nou proiect Marcoser- Bursa de legume (www.bursadelegume.ro).

  

La finalul intrevederii, a avut loc o tombola care a avut urmatorii castigatori:

 

  • Abonamente Fitomaster: Roman Georgica din Glodeanu Sarat, Stoica Mircea din Glodeanu Sarat, Ghizdeanu Sorin din Pitulicea;

  • 1L de Sprintene: Borcea Marius din Pitulicea;

  • 1L Agropotasion + 1L Green- up: Ivan Florin din Glodeanu Sarat;

  • 1 Kg Codiorgan A50: Slate Nicolae din Glodeanu Sarat;

  • Veste Codiagro: Nistor Adrian din Merei, Opinconu Ionut Laurentiu din Urziceni.

 

Dorim sa multumim tuturor participantilor si in mod special, domnului Rusu Marian de la firma Ruscosm SRL -distribuitor Marcoser in zona, pentru ajutorul oferit in organizarea evenimentului.

 Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea