Simpozion Marcoser in Comuna Matca, 12 decembrie 2017

Luni, 18 dec 2017

 

Comuna Matca este o localitate renumită prin productia sa de legume, cultivate mai ales în solarii. Aflata la mai putin de cinci kilometri de municipiul Tecuci si la circa o suta de Galati, comuna Matca este zona din judet cu cea mai mare suprafata cultivata cu legume in spatii acoperite. Matca a fost inscrisa si pe „harta internatională” a producatorilor. Si asta pentru ca rosiile de Matca, „marca inregistrată” a localnicilor, au ajuns deja si prin pietele de peste hotare (Republica Moldova, Rusia şi Polonia).

 

Marti, 12 decembrie 2017 a avut loc simpozionul organizat pentru legumicultorii din comuna Matca. Aproximativ 200 de persoane au raspuns invitatiei noastre de a participa la evenimentul cu tema “Tehnologii moderne si produse avansate pentru creșterea productivități și calități legumelor" ce s-a desfasurat la sala de spectacole "Ion Petrovici" din Tecuci, judetul Galati.

 

In deschiderea evenimentului, D-l dr. inginer Marius Petrache, Director General al firmei Marcoser a facut o scurta prezentare a noutatilor din acest an, a echipei, precum si a invitatilor speciali prezenti la simpozion.

  

Agenda evenimentului a continuat cu prezentarea noului card de fidelitate Marcoser, prezentare  sustinuta de Dna. Luisa Dragan- Director de Marketing.

   

Printre invitatii de seama ai intrunirii, s-a numarat si D-l Dr Ing Huciu Valentin - Coordonator al Directiei Fitosanitare Judetene Galati care a sustinut un discurs cu privire la importanta folosirii corespunzatoare a produselor pentru protectia plantelor, precum si despre fenomenul de crestere a rezistentei daunatorilor la tratamentele aplicate.

 

D-l ing. Petrache Catalin- Directorul de Dezvoltare al firmei Marcoser a detaliat fertilizarea de baza la culturile de legume (gama SQM) si produse de protectia plantelor in cultura bio (gama Servalesa).

D-l Director de Vanzari Valentin Tofan,a supus atentiei celor prezenti noua gama de seminte profesionale de legume – gama Semillas Fito.

  

Din partea companiei Summit Agro, D-l Dr. Ing. Anastase Iorgu - colaborator al firmei, a sustinut o prezentare despre importanta dezinfectiei solului.

  

D-l Margarit Nita-Dragomir, director tehnic la Summit Agro Romania a continuat cu importanta respectarii timpului de pauza la produsele de uz fitosanitar.

Din partea companiei BASF, D-l Manager Culturi Speciale Robert Baicoianu si Dna. Carmen Stoica - Reprezentant Vanzari Culturi horticole zona Est au prezentat cele mai noi produse de protectie a plantelor din portofoliul firmei.

  

Simpozionul s-a incheiat cu o tombola la care s-au acordat urmatoarele premii

 

Premiul I - 1 Sac de Top K

Premiul II - 1 Litru de Botryfun + 1 Litru Adimel

Premiul III - 1 Litru de Biovida + 1 Litru Adimel

Premiul IV - 1 litru de Servamite + 1 Litru Adimel

Premiul V - 2 plicuri de seminte de castraveti Passion F1

Premiul VI - 2 plicuri de seminte de castraveti Passion F1

Premiul VII - 2 plicuri de seminte de ardei PWB14003 F1

Premiul IIX - 2 plicuri de seminte de ardei PWB14003 F1

Premiul IX - 2 plicuri de seminte de ardei KAP140502 F1

Premiul X - 2 plicuri de seminte de ardei KAP140502 F1

 Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea