SUS

 

Comuna Matca este o localitate renumită prin productia sa de legume, cultivate mai ales în solarii. Aflata la mai putin de cinci kilometri de municipiul Tecuci si la circa o suta de Galati, comuna Matca este zona din judet cu cea mai mare suprafata cultivata cu legume in spatii acoperite. Matca a fost inscrisa si pe „harta internatională” a producatorilor. Si asta pentru ca rosiile de Matca, „marca inregistrată” a localnicilor, au ajuns deja si prin pietele de peste hotare (Republica Moldova, Rusia şi Polonia).

 

Marti, 12 decembrie 2017 a avut loc simpozionul organizat pentru legumicultorii din comuna Matca. Aproximativ 200 de persoane au raspuns invitatiei noastre de a participa la evenimentul cu tema “Tehnologii moderne si produse avansate pentru creșterea productivități și calități legumelor" ce s-a desfasurat la sala de spectacole "Ion Petrovici" din Tecuci, judetul Galati.

 

In deschiderea evenimentului, D-l dr. inginer Marius Petrache, Director General al firmei Marcoser a facut o scurta prezentare a noutatilor din acest an, a echipei, precum si a invitatilor speciali prezenti la simpozion.

  

Agenda evenimentului a continuat cu prezentarea noului card de fidelitate Marcoser, prezentare  sustinuta de Dna. Luisa Dragan- Director de Marketing.

   

Printre invitatii de seama ai intrunirii, s-a numarat si D-l Dr Ing Huciu Valentin - Coordonator al Directiei Fitosanitare Judetene Galati care a sustinut un discurs cu privire la importanta folosirii corespunzatoare a produselor pentru protectia plantelor, precum si despre fenomenul de crestere a rezistentei daunatorilor la tratamentele aplicate.

 

D-l ing. Petrache Catalin- Directorul de Dezvoltare al firmei Marcoser a detaliat fertilizarea de baza la culturile de legume (gama SQM) si produse de protectia plantelor in cultura bio (gama Servalesa).

D-l Director de Vanzari Valentin Tofan,a supus atentiei celor prezenti noua gama de seminte profesionale de legume – gama Semillas Fito.

  

Din partea companiei Summit Agro, D-l Dr. Ing. Anastase Iorgu - colaborator al firmei, a sustinut o prezentare despre importanta dezinfectiei solului.

  

D-l Margarit Nita-Dragomir, director tehnic la Summit Agro Romania a continuat cu importanta respectarii timpului de pauza la produsele de uz fitosanitar.

Din partea companiei BASF, D-l Manager Culturi Speciale Robert Baicoianu si Dna. Carmen Stoica - Reprezentant Vanzari Culturi horticole zona Est au prezentat cele mai noi produse de protectie a plantelor din portofoliul firmei.

  

Simpozionul s-a incheiat cu o tombola la care s-au acordat urmatoarele premii

 

Premiul I - 1 Sac de Top K

Premiul II - 1 Litru de Botryfun + 1 Litru Adimel

Premiul III - 1 Litru de Biovida + 1 Litru Adimel

Premiul IV - 1 litru de Servamite + 1 Litru Adimel

Premiul V - 2 plicuri de seminte de castraveti Passion F1

Premiul VI - 2 plicuri de seminte de castraveti Passion F1

Premiul VII - 2 plicuri de seminte de ardei PWB14003 F1

Premiul IIX - 2 plicuri de seminte de ardei PWB14003 F1

Premiul IX - 2 plicuri de seminte de ardei KAP140502 F1

Premiul X - 2 plicuri de seminte de ardei KAP140502 F1

 Distribuie acest articol!

Articole similare

Simpozioane Marcoser in Jirlau si Glodeanu Sarat

Simpozioane Marcoser in Jirlau si Glodeanu Sarat

Prezentarile Marcoser incepute in luna noiembrie au continuat cu simpozioanele organizate in localitatile Jirlau si Glodeanu Sarat, doua zone importante, recunoscute pentru suprafetele intinse cultivate cu legume.

Simpozion Marcoser in  Glodeanu Sarat, 27 nov. 2014

Simpozion Marcoser in Glodeanu Sarat, 27 nov. 2014

Joi, 27 noiembrie, 2014 la Sala de Sport a Scolii Generale din localitatea Glodeanu Sarat, echipa Marcoser a organizat simpozionul cu tema "Tehnologii moderne si produse avansate pentru cresterea productivitatii si imbunatatirea calitatii culturilor legumicole".

Simpozioane Marcoser in Colibasi si Baleni Sarbi

Simpozioane Marcoser in Colibasi si Baleni Sarbi

Pentru ca "Cine se scoala de dimineata departe ajunge", nici bine nu a inceput noul an 2018, ca echipa Marcoser a si inceput seria de simpozioane din acest an.

Seminar agricol in Comuna Matca

Seminar agricol in Comuna Matca

Marți, 12 mai 2015, Echipa Marcoser a fost gazda unui nou eveniment dedicat fermierilor comunei Matca, eveniment desfășurat în câmp, aproape de solariile în care s-au cultivat loturile demonstrative.

Simpozion de prezentare produse si tehnologii in agricultura Marcoser la Jirlau noiembrie 2013

Simpozion de prezentare produse si tehnologii in agricultura Marcoser la Jirlau noiembrie 2013

In data de 20.11.2013, SC Marcoser SRL a organizat in Jirlau judetul Braila un simpozion de prezentare al celor mai noi produse si tehnologii pentru cresterea productivitatii si calitatii legumelor

Simpozion Marcoser în Topraisar, CT

Simpozion Marcoser în Topraisar, CT

Duminică, 13 decembrie 2015, echipa Marcoser a organizat simpozionul "Tehnologii noi și produse avansate pentru creșterea productivității și îmbunătățirea calității culturilor legumicole" în localitatea Topraisar din județul Constanța.