Acest site folosește cookie-uri pentru a vă pune la dispoziție cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigării în site, sunteți de acord cu politica noastră de cookie. Sunt de acord Detalii

Simpozion Marcoser în Colibași, ianuarie 2017

Luni, 09 ian 2017

Comuna Colibași din județul Giurgiu este situată pe malurile pârâului Șabăr, la 25 km de capitala țării. În localitate sunt aproximativ 400 hectare de solarii, cultivate cu diverse sortimente de legume: roșii, castraveți, ardei, salată verde, vinete, spanac. Datorită apropierii de Bucuresti, cei mai multi dintre legumicultorii din Colibași își comercializează recoltele pe piețele capitalei. 


 

 

Duminică, 8 ianuarie 2017, echipa Marcoser s-a întâlnit cu legumicultorii din Colibași, eveniment care a avut loc la Alejandra Caffe. În ciuda condițiilor meteo extreme, prezența la simpozion a fost generoasă: peste 160 de persoane au participat la întâlnire.

  

Simpozionul a debutat cu prezentarea problemelor de nutriție a plantelor în toate fenofazele: răsad, transplantare- înflorire, înflorire-legare, mărirea intensivă a fructelor și recoltare și soluțiile de rezolvare a acestor probleme.

O atenție deosebită s-a acordat și importanței dezinfecției solului, operațiune de care depinde calitatea și productivitatea culturilor legumicole.

Ca urmare a solicitărilor din partea legumicultorilor prezenți, în cadrul prezentarii s-a discutat pe larg și despre Tuta Absoluta (Molia miniera a tomatelor- Tomato Leafminer), un dăunător care a cauzat pagube însemnate în culturile anilor precedenți. D-l dr. ing. Costel Pohrib, președintele „Asociației pentru Agricultură Avansată Matca” a punctat caracteristicile acestui dăunator, ciclul biologic precum și metodele de control și combatere.

  

În continuarea simpozionului a fost prezentată aplicația de mobil Fitomaster, precum și cel mai nou proiect Marcoser- Bursa de legume (www.bursadelegume.ro). Bursa de legume este o platforma online dedicată producătorilor de legume, comercianților și retailerilor, ce își propune să sprijine procesul de valorificare a recoltelor, o problemă majoră a cultivatorilor de legume din țara noastră. De asemenea, prin intermediul acestei platforme, utilizatorii au acces la un mercurial cu prețurile legumelor din principalele bazine legumicole din România.

 


Directorul regional al Marcoser- dl Valentin Tofan a reamintit obiectivele propuse în anul 2015 pentru anul 2016 și a evidențiat principalele realizări:

 • Lansarea pe piață a hibridului de tomate nedeterminat Sahmat F1

 • Marcoser devine importator SQM

 • Ziua porților deschise la Marcoser

 • Schimbul de experiență în Spania și Grecia

 • Participarea Indagra 2016

 • Lansarea platformei online bursadelegume.ro

Întâlnirea s-a încheiat cu o tombolă. Câștigătorii au fost:

 • Ilie Marian- din Colibasi, Musat Gheorghe-din Colibasi, Petre Marian- din Campurelu, Enciu Florentina- din Varasti- cate un abonament Fitomaster;

 • Premiul 1- Colt Marin, din Colibasi- 1 L de Sprintene;

 • Premiul 2- Preda Gheorghe, din Colibasi- 1L Agropotasion + 1L Green-Up

 • Premiul 3- Manolache Dumitru, din Colibasi- 1Kg Codiorgan A50;

 • Vesta Vatan: Soare Marian, din Cretesti; Popescu Marian, din Vidra;

 • Vesta Sotrafa: Cerveanu Gabriela, din Pietrele, Musa Cristian, din Colibasi;

 • Vesta Marcoser: Paraschiv Nicolae, din Colibasi si Barbu Constantin din Colibasi;

 • Vesta Codiagro: Ciobanu Vasile, din Colibasi si Ciulacu Marian, din Colibasi.Dorim să mulțumim tuturor celor care ne-au onorat cu prezența lor și în mod special doamnei Ciufu Alina și domnului Ciufu Cătălin de la firma ALEXLAVY MARKET distribuitor Marcoser, pentru spijinul acordat în organizarea evenimentului.

Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea