Simpozion Marcoser in Braila si Constanta

Miercuri, 15 feb 2017

 

 

Seria de simpozioane Marcoser a continuat pe 22 ianuarie in Braila, iar in data de 28 ianuarie in Constanta. Aceste doua judete sunt recunoscute pentru potentialul agricol ridicat si pentru initiativele de succes in domeniul legumicol. Se cultiva cu succes morcovi, tomate, ardei, cartofi, pepeni.

  

Simpozioanele Marcoser au reusit sa starneasca curiozitatea a peste 150 de persoane la Braila, iar la Constanta peste 170 de persoane au fost prezente.

 

Tematica simpozioanelor a fost „Fertilizarea la tinta in functie de fazele de dezvoltare ale plantelor” si a debutat cu trecerea in revista a problemelor ce pot aparea pe parcursul dezvoltarii plantelor. Invitatii au aflat principalele cerințe nutriționale pentru o dezvoltare optimă a legumelor, in functie de fazele de dezvoltare ale plantei, prezentare sustinuta de de d-l. dr. ing. Costel Pohrib, președintele „Asociației pentru Agricultură Avansată Matca” .

  

La Braila, simpozionul a fost sustinut in colaborare cu firma Nuprid Agro, d-l dr. Ing. Lin Popa a sustinut o prezentare a daunatorului Tuta Absoluta: biologie, ecologie, combatere integrata, precum si recomandari generale de fertilizare si de efectuare a analizelor de sol si a apei pentru irigatii.

 

Au fost prezentati si alti daunatori ce pot compromite culturile legumicole: viermele sarma, nematozi, caracteristicile acestor daunatori, ciclul biologic precum si metodele de control si combatere.

Un capitol aparte l-a ocupat prezentarea amanuntita a dezinfectiei solului in solarii si camp cu Basamid, Nemasol si Raisan.

  

Daca la Braila d-l Director de Vanzari Petrache Catalin, a detaliat avantajele utilizarii foliei microporoase de tip Agril - prezentare argumentata cu imagini de la testari cu pepeni, varza, ardei, pepeni galbeni, la Constanta s-au descris pe larg avantajele utilizarii foliilor profesionale de acoperire a serelor si solariilor, a foliilor de dublura cu termicitate si prezentarea tehnologiei de mulcire in solarii la culturile de legume extratimpurii.

 

Directorul regional al Marcoser- dl Valentin Tofan a reamintit obiectivele propuse in anul 2015 pentru anul 2016 si a evidentiat principalele realizari:

  • Lansarea pe piață a hibridului de tomate nedeterminat Sahmat F1

  • Marcoser devine importator SQM

  • Ziua porților deschise la Marcoser

  • Schimbul de experiență în Spania și Grecia

  • Participarea Indagra 2016

  • Lansarea platformei online bursadelegume.ro


     

Intalnirile s-au incheiat cu deja-cunoscuta tombola. Premiile au fost: abonamente Fitomaster, agronutrienti Codiagro (Sprintene, Agropotasion, Green-up, Codiorgan), veste Marcoser, veste Codiagro, plicuri cu seminte.

Dorim sa multumim tuturor participantilor si in mod special, Nuprid Agro din Braila, reprezentata de d-l Lin Popa, firmei Mad Sol Agro- reprezentati de dl si dna Mihai - din Constanta, pentru ajutorul oferit in organizarea evenimentului.

 

 

 Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea