Acest site folosește cookie-uri pentru a vă pune la dispoziție cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigării în site, sunteți de acord cu politica noastră de cookie. Sunt de acord Detalii

Simpozion Marcoser în Băleni, decembrie, 2016

Joi, 22 dec 2016Comuna dâmboviţeană Băleni este unul dintre bazinele legumicole cu cea mai rapida dezvoltare atat ca suprafata, cat si ca utilizare a tehnologiilor, in prezent fiind cultivate cu legume in jur de 1.500 de hectare, din care, aproximativ 400 de hectare sunt cultivate în spaţii protejate, sub formă de solar.

  

Duminica, 18 decembrie 2016, a avut loc intalnirea cu legumicultorii din comuna Baleni, judetul Dambovita. Evenimentul a avut loc la restaurantul Hanul Mare si a reunit un public numeros format din legumicultori dar si reprezentanti ai presei de specialitate: d-l Adrian Mihai de la revista „Profitul Agricol” si d-l Razvan Cotianu jurnalist la revista „Horti Magazin”.

  

Simpozionul cu tema „Fertilizarea la tinta in functie de fazele de dezvoltare ale plantelor” a debutat cu trecerea in revista a problemelor ce pot aparea pe parcursul dezvoltarii plantelor. Cei peste 150 de invitati au aflat principalele cerințe nutriționale pentru o dezvoltare optimă a legumelor, in functie de fazele de dezvoltare ale plantei. De asemenea, le-au fost prezentate si o serie de solutii la problemele ce pot sa apara de-a lungul ciclului de dezvoltare ale plantelor. S-a discutat si despre importanta dezinfectiei solului- o problema de cele mai multe ori neglijata de catre legumicultori.
                                                                   

Prezentarea a fost sustinuta de d-l. dr. ing. Costel Pohrib, președintele „Asociației pentru Agricultură Avansată Matca” .

 

In continuare, participantii au aflat si despre cea mai noua aplicatie pentru telefonul mobil- Fitomaster, ce permite consultanța și diagnosticarea bolilor și dăunătorilor din culturile de legume.

Directorul regional al Marcoser- dl Valentin Tofan a reamintit obiectivele propuse in anul 2015 pentru anul 2016 si a evidentiat principalele realizari:

 • Lansarea pe piață a hibridului de tomate nedeterminat Sahmat F1

 • Marcoser devine importator SQM

 • Ziua porților deschise la Marcoser

 • Schimbul de experiență în Spania și Grecia

 • Participarea Indagra 2016

 • Lansarea platformei online bursadelegume.ro

  

In incheierea simpozionului a avut loc si o sesiune de discutii libere intre reprezentantii companiei Marcoser si legumicultori. Problemele dezbatute au fost despre dezinfectie, trips si fertilizare.

 

Ca de obicei, intalnirea s-a terminat cu o tombola. In urma extragerii s-au ales urmatorii castigatori:

 • Nicolae Robert Cristian- din loc. Ilfoveni, Craciun Tinel- din loc. Baleni, Dumitru Marian- din loc. Baleni Sarbi- au castigat cate un abonament Fitomaster;

 • Gugiu Gheorghe- din loc. Baleni- a castigat 1 L de Sprintene;

 • Paraschiv Emanuil- din loc. Bilciuresti- a castigat 1 L de Agropotasion + 1L de Green Up

 • Anghel Marian- din loc. Tichilesti- a castigat 1 Kg de Codiorgan A50;

 • Tenea Victor- din loc Baleni si Ilie Gelu din loc. Baleni- au castigat cate o vesta Marcoser;

 • Valu Marian din loc. Baleni si Bucur Constantin din loc Baleni- au castigat cate o vesta Sotrafa;

 • Voica Ion din loc Bratasanca- a castigat o vesta Codiagro.


Dorim sa mulțumim tuturor participanților pentru interesul crescut față de eveniment și, totodată, domnilor Ionut Dumitru si Hristea Dumitru de la firma NU ORICUM SERV, distribuitorul Marcoser în zonă, pentru spijinul acordat în organizarea evenimentului. Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea