Simpozioane Marcoser in Apahida si Ineu

Luni, 06 mar 2017

Seria simpozioanelor Marcoser din acest an s-a incheiat cu cele de la Apahida si Ineu, desfasurate in perioada 04 02 2017- 05 02 2017.

 

Pe 4 februarie, echipa noastra s-a intalnit cu fermierii din Apahida. Simpozionul s-a desfasurat la Pensiunea Adryss si a starnit interesul a peste 60 de fermieri.

  

Simpozionul a debutat cu o retrospectiva a evolutiei firmei Marcoser in cei 11 ani de activitate, realizarile avute dar si obiectivele propuse pentru viitor, prezentare sustinuta de d-l director regional de vanzari Valentin Tofan.

In continuarea simpozionului, dl. dr. ing. Costel Pohrib președintele „Asociației pentru Agricultură Avansată Matca”, a detaliat si a explicat optimizarea unor verigi tehnologice pentru producerea de rasaduri de legume.

 

Un alt subiect abordat in cadrul simpozionului a fost cel legat de tripsul californian, unul dintre cei mai periculosi daunatori din culturile de legume: descriere, ciclul de viata, mecanisme de transmitere a virozei si masuri de control si combatere.

D-l Director de Vanzari Petrache Catalin, a detaliat avantajele utilizarii foliei microporoase de tip Agril- prezentare argumentata cu imagini de la testari cu pepeni, varza, ardei, pepeni galbeni.

Ca de obicei, simpozionul s-a incheiat cu mult- asteptata tombola, iar premiile acordate au fost din gama Codiagro.

Pe 5 februarie, a avut loc ultimul simpozion din seria 2016- 2017 la Ineu. Peste 200 de fermieri au participat la acest ultim simpozion, asa ca putem spune ca am incheiat in forta seria de simpozioane din acest sezon.

Tematica simpozionului a fost „Fertilizarea la tinta in functie de fazele de dezvoltare ale plantelor” si a debutat cu trecerea in revista a problemelor ce pot aparea pe parcursul dezvoltarii plantelor. Invitatii au aflat principalele cerințe nutriționale pentru o dezvoltare optimă a legumelor, in functie de fazele de dezvoltare ale plantei, prezentare sustinuta de de d-l. dr. ing. Costel Pohrib, președintele „Asociației pentru Agricultură Avansată Matca”.

  

Un alt subiect dezvoltat a fost cel legat de tripsul californian si s-au punctat cateva aspecte cu privire la importanta dezinfectiei solului.

Totodata, participantii au aflat si despre cea mai noua aplicatie pentru telefonul mobil- Fitomaster, ce permite consultanța și diagnosticarea bolilor și dăunătorilor din culturile de legume.

Directorul regional al Marcoser- dl Valentin Tofan a reamintit obiectivele propuse in anul 2015 pentru anul 2016 si a evidentiat principalele realizari:

  • Lansarea pe piață a hibridului de tomate nedeterminat Sahmat F1

  • Marcoser devine importator SQM

  • Ziua porților deschise la Marcoser

  • Schimbul de experiență în Spania și Grecia

  • Participarea Indagra 2016

  • Lansarea platformei online bursadelegume.ro

D-nul Aldea Adam, Director Executiv Adjunct Directia Agricola Arad a prezentat informatii importante despre subventia de 3000 de euro pentru 1000 mp de tomate in spatii acoperite, cu incalzire. A explicat si detaliat conditiile si documentatia necesara.

Simpozionul s-a incheiat cu tombola Marcoser, iar cei mai norocosi au plecat cu produse Codiagro.

 

Multumim pentru sprijinul acordat in desfasurarea si organizarea simpozionului de la Apahida domnului Vasile Uțiu de la firma Profyto Agro din Apahida si Dl. Oroian Mihai de la firma Super Sem din Mihai Viteazul.

De asemenea, tinem sa multumim distribuitorilor nostri prezenti la simpozionul de la Ineu: Dl. Gorcea Ștefan de la firma Plantgo din Galșa, Dna Margareta Calinin de la firma Ideal Logistic Seeds din Arad, Dl si Dna Incicaș de la firma Infcont din Chișineu-Criș, Dl. Ladislau Szanda de la firma Rural-Service din Curtici, pentru ajutorul pe care ni l-au acordat in organizarea acestui simpozion, precum si d-nei Livia Rosu de la Syngenta.

Si nu in ultimul rand, multumim tuturor participantilor pentru increderea pe care ne-ati acordat-o si in acest sezon!Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea