Simpozioane Marcoser in Dragasani, Peretu si Baragadiru

Miercuri, 24 ian 2018

 

Seria de simpozioane Marcoser a continuat in acest an cu prezenta echipei noastre la Dragasani, jud. Valcea in data de 10.01.2018, la Peretu jud. Teleorman in data de 17.01.2018 si la Bragadiru jud. Teleorman in data de 18.01.2018.

 

Ne-au onorat cu prezenta peste 200 de legumicultori interesati sa afle noutatile din acest an.

 

Tematica simpozioanelor a fost “Tehnologii moderne si produse avansate pentru creșterea productivității și calității legumelor". D-l ing. Petrache Catalin- Directorul de Dezvoltare al firmei Marcoser, a prezentat legumicultorilor prezenti fertilizarea de baza la culturile de legume (gama SQM) si produsele de protectia plantelor in cultura bio (gama Servalesa).

 

Cea mai noua gama de seminte profesionale din portofoliul Marcoser Semillas Fito din Spania a fost prezentata de d-l Director de Vanzari Valentin Tofan. Un alt subiect abordat a fost descrierea pe larg a avantajelor utilizarii foliilor profesionale de acoperire a serelor si solariilor, a foliilor de dublura cu termicitate si prezentarea tehnologiei de mulcire in solarii la culturile de legume extratimpurii.

 

Ca raspuns la intrebarile celor prezenti la simpozioane s-au dezvoltat si alte subiecte precum: dezinfecția solului, recomandari privind combaterea integrata a bolilor si daunatorilor din culturile legumicole, recomandari privind efectuarea analizelor de sol, recomandari privind producerea rasadului, recomandari pentru alegerea corecta a foliilor profesionale si a foliilor termice, diferența de timpurietate ca urmare a folosirii agrilului si a foliei termice.

 

La simpozionul de la Dragasani a participat si dl. Aurel Catrina- Reprezentant vanzari legume pentru zona de Sud- Vest Syngenta, care a sustinut o prezentare a hibrizilor din portofoliul companiei.

 

De asemenea, la evenimentul din Bragadiru, d-na Jumara Ana – reprezentantul Directiei Agricole Alexandria, a detaliat legumicultorilor prezenti programele in derulare in acest an: “Sprijin cuplat pentru legume cultivate în spaţii protejate – solare” si "Schema de ajutor de minimis".

 

Intalnirile s-au incheiat cu o tombola la care s-au acordat urmatoarele premii:

Premiul 1- Botryfun + Adimel

Premiul 2- Biovida+ Adimel

Premiul 3- Servamite+ Adimel

 

Dorim sa multumim participantilor la aceste simpozioane si in special domnului Alin Costea , domnului Tica Florian de la firma Tica Trans Com SRL, doamnei Elena Catana si d-lui Florian Catana reprezentanti ai firmei Agrovital Plant SRL, doamnei Iulia Ilie de la firma Iedera import- export SRL distribuitor Marcoser pentru sprijinul acordat in organizarea evenimentelor.Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea