SUS

 

Seria de simpozioane Marcoser a continuat in acest an cu prezenta echipei noastre la Dragasani, jud. Valcea in data de 10.01.2018, la Peretu jud. Teleorman in data de 17.01.2018 si la Bragadiru jud. Teleorman in data de 18.01.2018.

 

Ne-au onorat cu prezenta peste 200 de legumicultori interesati sa afle noutatile din acest an.

 

Tematica simpozioanelor a fost “Tehnologii moderne si produse avansate pentru creșterea productivității și calității legumelor". D-l ing. Petrache Catalin- Directorul de Dezvoltare al firmei Marcoser, a prezentat legumicultorilor prezenti fertilizarea de baza la culturile de legume (gama SQM) si produsele de protectia plantelor in cultura bio (gama Servalesa).

 

Cea mai noua gama de seminte profesionale din portofoliul Marcoser Semillas Fito din Spania a fost prezentata de d-l Director de Vanzari Valentin Tofan. Un alt subiect abordat a fost descrierea pe larg a avantajelor utilizarii foliilor profesionale de acoperire a serelor si solariilor, a foliilor de dublura cu termicitate si prezentarea tehnologiei de mulcire in solarii la culturile de legume extratimpurii.

 

Ca raspuns la intrebarile celor prezenti la simpozioane s-au dezvoltat si alte subiecte precum: dezinfecția solului, recomandari privind combaterea integrata a bolilor si daunatorilor din culturile legumicole, recomandari privind efectuarea analizelor de sol, recomandari privind producerea rasadului, recomandari pentru alegerea corecta a foliilor profesionale si a foliilor termice, diferența de timpurietate ca urmare a folosirii agrilului si a foliei termice.

 

La simpozionul de la Dragasani a participat si dl. Aurel Catrina- Reprezentant vanzari legume pentru zona de Sud- Vest Syngenta, care a sustinut o prezentare a hibrizilor din portofoliul companiei.

 

De asemenea, la evenimentul din Bragadiru, d-na Jumara Ana – reprezentantul Directiei Agricole Alexandria, a detaliat legumicultorilor prezenti programele in derulare in acest an: “Sprijin cuplat pentru legume cultivate în spaţii protejate – solare” si "Schema de ajutor de minimis".

 

Intalnirile s-au incheiat cu o tombola la care s-au acordat urmatoarele premii:

Premiul 1- Botryfun + Adimel

Premiul 2- Biovida+ Adimel

Premiul 3- Servamite+ Adimel

 

Dorim sa multumim participantilor la aceste simpozioane si in special domnului Alin Costea , domnului Tica Florian de la firma Tica Trans Com SRL, doamnei Elena Catana si d-lui Florian Catana reprezentanti ai firmei Agrovital Plant SRL, doamnei Iulia Ilie de la firma Iedera import- export SRL distribuitor Marcoser pentru sprijinul acordat in organizarea evenimentelor.Distribuie acest articol!

Articole similare

Vizita Federatia Nationala a Fermierilor din Moldova

Vizita Federatia Nationala a Fermierilor din Moldova

In data de 22.05.2013 am fost vizitati de un grup de 16 agricultori, membri ai Federatiei Nationale a Fermierilor din Moldova, OR SUD (Cahul). Aceasta este a 3-a vizita in ultimii 5 ani.

Simpozioane Marcoser in Colibasi si Baleni Sarbi

Simpozioane Marcoser in Colibasi si Baleni Sarbi

Pentru ca "Cine se scoala de dimineata departe ajunge", nici bine nu a inceput noul an 2018, ca echipa Marcoser a si inceput seria de simpozioane din acest an.

Simpozion Marcoser in Targu Frumos, 20 ianuarie 2017

Simpozion Marcoser in Targu Frumos, 20 ianuarie 2017

Marcoser a continuat vineri, 20 ianuarie 2017, seria simpozioanelor "Fertilizarea la tinta in functie de fazele de dezvoltare ale plantelor", echipa intalnindu-se cu peste 100 de fermieri din Targu Frumos si din localitatile adiacente.

Simpozion Marcoser in Dragasani, martie 2019

Simpozion Marcoser in Dragasani, martie 2019

Duminica, 3 martie 2019, echipa Marcoser s-a intalnit cu fermierii din localitatea Dragasani, la invitatia noastra raspunzand aproximativ 50 de fermieri din localitate dar si din imprejurimi.

Simpozion Marcoser in Zebil (TL), 20 nov. 2014

Simpozion Marcoser in Zebil (TL), 20 nov. 2014

Joi, 20 noiembrie 2014, echipa Marcoser a organizat in localitatea Zebil, judetul Tulcea, simpozionul cu tema „ Tehnologii noi si produse avansate pentru cresterea productivitatii si imbunatatirea calitatii culturilor legumicole”.

Vizita studenților de la USAMV București la Ferma Marcoser

Vizita studenților de la USAMV București la Ferma Marcoser

Miercuri, 15 iunie 2016, echipa Marcoser a fost gazda unui grup de studenți de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.
În cadrul acestei deplasări, cei peste 50 de studenți din cadrul Facultății de Horticultură au avut posibilitatea de a observa partea aplicativă a informațiilor studiate la cursurile facultății.