Protejarea culturilor in conditii vitrege aplicand Codifrost Plus

Joi, 04 mai 2017

In luna Aprilie 2017, asupra Romaniei s-a abatut un val de aer rece ce a facut ca temperaturile sa scada drastic pentru aceasta perioada. Pe langa aceste fluctuatii mari de temperatura, s-au inregistrat si cantitati mari de  precipitatii sub forma de ploaie si mai ales ninsoare, ce au facut multe pagube in randul culturilor din spatii protejate (sere si solarii) cat si din camp, in special in zona de S-E a tarii.

  

  

Culturile din camp, dar si cele din spatii protejate, au fost afectate atat de temperaturile scazute cat si de caderile masive de zapada. Suprafete mari de solar au fost distruse sau afectate de greutatea zapezii, insa in camp situatia a fost mult mai grava deoarece multe culturi au fost compromise in mod iremediabil.

  

Cu toate acestea, sunt si fermieri ce au reusit sa isi protejeze culturile din camp in ciuda conditiilor nefavorabile,  datorita faptului ca au folosit solutii moderne, bazate pe progresul tehnologic in domeniul legumiculturii si al agriculturii in general. In acest scop, pe langa renumita folie microporoasa tip agril, au aparut produse ce au capacitatea de a proteja culturile in conditii de temperaturi scazute sau chiar inghet.

     

Unul dintre aceste produse,  este Ingrasamantul CODIFROST PLUS, produs nou al companiei  Codiagro, ce iese in evidenta prin faptul ca este un ingrasamant cu o concentratie ridicata de potasiu. Acesta asigura plantei o asimilare rapida si eficienta a potasiului in conditii de stres cauzate de temperaturile scazute.

Ingrasamantul Codifrost si-a dovedit eficienta in acest an in repetate randuri, iar un bun exemplu este cazul culturii de capsuni a domnului Daniel Andrasescu din localitatea Tecuci, cartierul Cernicari.

Domnul  Andrasescu a aplicat dupa recomandarea specialistilor Marcoser produsul Codifrost la cultura sa de capsuni, pe data de 19 aprilie. Fiind luat pe nepregatite de conditiile meteo nefavorabile, fermierul nostru nu a reusit aplicarea produsului pe intreaga suprafata cultivata, deoarece cultura se afla in camp. Tinand cont de faptul ca a urmat o perioada cu temperatura la limita inghetului, am putut face o analiza a eficientei produsului Codifrost in doua loturi alaturate.

     

      

In imaginile de mai sus, putem observa diferente majore intre cele doua loturi. Astfel, remarcam faptul ca lotul asupra caruia s-a aplicat ingrasamantul Codifrost nu a fost afectat de conditiile vitrege, in timp ce lotul asupra caruia nu s-a reusit aplicarea a suferit pagube majore cu efecte pe termen lung. De asemenea, dupa imbunatatirea vremii, datorita produsului  Codifrost, cultura de capsuni a domnului Andrasescu a trecut cu bine peste perioadele de stres si s-a dezvoltat corespunzator, dupa cum se poate observa in imaginile de mai jos.

  

Mentionam faptul ca ambele suprafete fac parte din aceeasi parcela, au fost infiintate in acelasi timp si pana in data de 19 aprilie au beneficiat de aceleasi tratamente si tehnologii.

Alte detalii cu privire la cultura:

Varsta: 2 ani;

Soi: Vibrant si Albion

Suprafata totala cultivata: 2400 mp

Suprafata pe care s-a aplicat Codifrost Plus: 1200 mp

Suprafata pe care nu s-a aplicat Codifrost Plus: 1200 mp

Inca o data, produsele din Gama Codiagro isi dovedesc eficienta in conditii vitrege si reprezinta un real sprijin pentru fermierii nostri.
Totodata, specialistii Marcoser, dupa o lunga experienta cu aceste produse si multiple testari in cadrul fermei proprii, au demonstrat ca de fiecare data  ca sfaturile oferite dau rezultatele scontate in cultura.Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea