Participare Marcoser la cursul "Culturi hidroponice"

Joi, 23 nov 2017

In perioada 7-9 noiembrie 2017, am raspuns invitatiei colaboratorilor nostri din Spania de la Semillas Fito de a participa la un curs pe tema "Culturi hidroponice" sustinut de prof. Roel Bruynel.Cultivarea legumelor fara a le planta in pamant se numeste cultura hidroponica. In culturile hidroponice, radacinile plantelor cultivate pot creste direct in solutie (apa si fertilizanti) sau in substraturi (vata minerala -din roca bazaltica topita la 1500 grade Celsius și apoi produsa sub forma de fibre, cu o durata de viata de 1-2 ani sau substrat din fibra de cocos – cu o durata de viata de 2-3 ani.Cursul s-a desfasurat la baza experimentala a companiei Semillas Fito din Almeria, Spania- o zona recunoscuta in intreaga lume pentru suprafetele mari (aproximativ 35000 ha) cultivate cu legume.

 
In Santa Maria del Aguila (Almeria), Semillas Fito are aproximativ 6 ha de solarii, in care sunt testate diferite varietati de legume:

  • testari de vinete -peste 150 de hibrizi aflati in testare;

  • testari de castraveti - au fost prezentate cadrele de sustinere a sacilor de substrat, sistemul de irigare, sistemul de palisare;

  • testari de dovlecei - a fost prezentat sistemul de așezare a sacilor de substrat direct pe sol, fara cadre;

  • testarile de ardei -s-au observat diferentele intre solul imbunatatit cu materie organica si solul imbunatatit cu substrat pe baza de turba, sisteme de monitorizare si control a umiditatii, EC-ului si pH-ului.

 

Tot in cadrul cursului au fost organizate si vizite in serele unor fermieri locali axati pe cultura hidroponica a rosiilor de tip cherry si a ardeiului gras, rosu si galben California.Pentru informatii suplimentare legate de sistemul de cultura hidroponica, nu ezitati sa ne contactati.Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea