Simpozion Marcoser in Balta Doamnei, 29 ianuarie 2017

Marţi, 21 feb 2017


 

Balta Doamnei este o comuna din sudul judetului Prahova, amplasata intr-un bazin legumicol cu mare traditie, recunoscuta pentru productiile mari de tomate si castraveti.

 

Oamenii de aici sunt cunoscuţi prin legumicultura intensivă, cu trei culturi pe an. În ciclul întâi, din aprilie şi până în iulie - roşii şi castraveţi, în al doilea ciclu, din iulie până în octombrie - roşii şi castraveţi cornişon, iar în al treilea - salată verde, ceapă şi alte verdeţuri, cu care ei asigură piaţa ploieşteană din ianuarie şi până la Paşte. Astfel, aici, în orice sezon găseşti legume în solarii.

  

În data de 29 ianuarie, echipa Marcoser a organizat simpozionul cu tema „Fertilizarea la ţintă în funcţie de fazele de dezvoltare ale plantelor” in comuna Balta Doamnei, simpozionul reunind o participare record a peste 250 de fermieri interesati.

Pentru inceput, le-au fost prezentati fermierilor din Balta Doamnei membrii echipei Marcoser precum si programul simpozionului, introducere sustinuta de catre d-l director de vanzari Catalin Petrache.


 

In continuarea simpozionului, dl. dr. ing. Costel Pohrib președintele „Asociației pentru Agricultură Avansată Matca”, a detaliat si a explicat problemele de nutriție ale plantelor, ca urmare a carentelor de calciu, potasiu, magneziu, bor, fosfor, fier, în toate fenofazele: răsad, transplantare- înflorire, înflorire-legare, mărirea intensivă a fructelor și recoltare si solutiile de rezolvare a acestor probleme.

Datorita faptului ca cei prezenti s-au aratat foarte interesati de informatii legate despre Tuta Absoluta (Molia miniera a tomatelor- Tomato Leafminer), s-a dedicat un capitol special prezentarii acestui daunator: descriere, ciclul de viata, mecanisme de transmitere, masuri de control si combatere.

D-l director regional de vanzari Valentin Tofan a prezentat evolutia firmei Marcoser in cei 11 ani de activitate, realizarile avute dar si obiectivele propuse pentru viitor.

  

Un alt moment de interes a fost si prezentarea celei mai noi aplicatii pentru telefonul mobil- Fitomaster, ce permite consultanța și diagnosticarea bolilor și dăunătorilor din culturile de legume, precum si cel mai nou proiect Marcoser- Bursa de legume (www.bursadelegume.ro).

La evenimentul de la Balta Doamnei au fost prezenti si d-na Georgeta Beldiman- Director General la revista Business Press Agricol, Doamna Enache Mita – Director Executiv si d-l inginer Zmau Nelu de la Directia pentru Agricultura Prahova, Robert-Ionuț Băicoianu- Director vanzari culturi horticole la BASF, Iulian Zafiu - Reprezentant Tehnic Specialitati & Legume Sud, de la Syngenta, Tudor Calotescu - Redactor/Reprezentant București revista Ferma. 

Dna. Dir. Enache Mita de la Directia pentru Agricultura Prahova a prezentat informatii importante despre subventia de 3000 de euro pentru 1000 mp de tomate in spatii acoperite, cu incalzire. A explicat si detaliat conditiile si documentatia necesara.

D-l Iulian Zafiu, reprezentant tehnic al companiei Syngenta, a susţinut o prezentare privind trei hibrizi de tomate noi care se află în faza de prelansare, în timp ce dl. Robert Băicoianu, director culturi speciale BASF, a reamintit eficienţa unor produse din portofoliul companiei: fungicidele Acrobat MZ-WG, Cabrio Top şi Signum, insecticidele Fastac Active şi Averde, precum şi erbicidul Stomp Aqua.


 

Întâlnirea s-a încheiat cu o tombolă, unde trei câștigători au primit din partea companiei Marcoser câte un abonament Fitomaster, alţi trei fermieri au primit produse Codiagro, respectiv 1 L de Sprintene primul extras, 1L Agropotasion + 1L Green-Up cel de al doilea câştigător şi 1 Kg Codiorgan A50 al treilea fermier. De asemenea, Iulian Zafiu a oferit 10 premii constând în seminţe de tomate Syngenta.


 

Dorim sa multumim tuturor participantilor si in mod special, colaboratorilor nostri de la SC LEMAGRO PROD SRL- d-na Magda Lente si d-l Bogdan Lente pentru sprijinul acordat in organizarea acestui simpozion!Răspunde
2000 caractere rămase

Răspunsuri  Comentarii
1956 caractere rămase

facebookGoogle PlusYouTubeVremea