Acest site folosește cookie-uri pentru a vă pune la dispoziție cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigării în site, sunteți de acord cu politica noastră de cookie. Sunt de acord Detalii

Articole profesionale, probleme si solutii


Putregaiul alb al legumelor

Putregaiul alb al legumelor


• Putregaiul alb al legumelor este o boală provocată de ciuperca Sclerotinia sclerotiorum, fiind foarte răspândită în întreaga lume, oriunde se cultivă legume sau alte plante horticole.
Metode de palisare a răsadurilor de legume

Metode de palisare a răsadurilor de legume


• Palisarea este o operațiune tehnologică care presupune susținerea plantelor pentru a crește în sus și ridicarea lor de pe sol, îmbunătățindu-se astfel calitatea și cantitatea producției.
Operațiuni tehnologice la repicarea răsadurilor de legume

Operațiuni tehnologice la repicarea răsadurilor de legume


• Repicarea răsadurilor este o operațiune importantă și constă în mutarea răsadurilor crescute pe pat germinativ sau în tăvițe alveolare cu celule mici în pahare individuale rounde sau pătrate ori în tăvi cu celule mai mari.
Operatiuni tehnologice la repicarea salatei

Operatiuni tehnologice la repicarea salatei


• Repicarea răsadului de salată este o operațiune tehnologică importantă, prin care se recurge la transplantarea provizorie a răsadului din tăvițele alveolare cu celule mici sau din patul germinativ, în ghivece individuale sau în tăvi alveolare cu celule mari, în vederea asigurării unor condiții optime pentru dezvoltare.
Musculița albă

Musculița albă


• Culturile de legume sunt afectate în general de două specii de musculițe albe: Trialeurodes vaporariorum și Bemisia tabaci. În unele cazuri, Bemisia tabaci poate fi prezentă în culturile de legume sub forma unui biotip B, cunoscut și sub numele de Bemisia argentifolii, cu peste 900 de plante gazda.
Omida Fructelor

Omida Fructelor


• Omida fructelor (Helicoverpa armigera) este o specie polifagă care atacă numeroase specii de plante din flora spontană și de cultură. La legume, atacă tomatele, ardeii, vinetele, fasolea.
Pregatirea pentru plantarea răsadurilor

Pregatirea pentru plantarea răsadurilor


• Înainte de a începe activitatea de plantare a răsadurilor sunt necesare câteva operațiuni tehnologice cum ar fi: călirea răsadurilor, stropirea cu un fungicid și un insecticid, afânarea solului, dezinfectarea solului, amplasarea foliei de mulcire și a sistemului de irigare prin picurare.
Căderea plăntuțelor

Căderea plăntuțelor


• Caderea plăntuțelor este un fenomen destul de frecvent în activitatea de producere a răsadurilor, fiind întâlnit la cele mai importante specii legumicole (tomate, castraveți, vinete, varză, ardei).
Pagina 1/3
facebookGoogle PlusYouTubeVremea