Acest site folosește cookie-uri pentru a vă pune la dispoziție cea mai bună experiență online. Prin continuarea navigării în site, sunteți de acord cu politica noastră de cookie. Sunt de acord Detalii

Termeni si conditii


Acesti termeni de utilizare sunt aplicabili utilizarii site-ului www.marcoser.ro (denumit in continuare Furnizor). Orice persoana acceseaza acest website (denumita in continuare Utilizator) trebuie sa citeasca Termenii de utilizare prezentati in continuare, inainte de accesarea informatiei de pe website, si trebuie sa accepte acesti Termeni de utilizare fara alte limitari sau rezerve. Furnizorul isi rezerva dreptul de a schimba, de a corecta, de a modifica, de a adauga si/sau retrage in parte sau in intregime Termenii de utilizare.

In cazul in care nu acceptati Termenii de utilizare prezentati, va rugam sa nu mai accesati acest website. Consideram ca prin continuarea utilizarii website-ului, confirmati ca ati citit si acceptat in totalitate acesti Termeni de utilizare.

Copyright

Intregul continut al acestui website (texte, grafica, simboluri, scripturi, programe si alte date) este proprietatea Furnizorului si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor.

Folosirea oricaror elemente enumerate mai sus fara obtinerea unui acord prealabil de la detinatorii de drept se pedepseste conform legilor in vigoare.

Continutul acestui website nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis in orice forma, incluzand dar nelimitandu-se la forma electronica fara permisiunea anterioara scrisa a Furnizorului.


Garantii si limitari

Tot continutul acestui website este oferit ca atare, atat timp cat este disponibil si fara o alta garantie. Furnizorul nu ofera nici o garantie, expresa sau implicita, in ceea ce priveste acest website si materialele oferite, inclusiv, dar fara limitare la functionarea, informarea, continutul, materialele sau produsele oferite pe website.

Furnizorul nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care website-ul nu poate fi accesat de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.

Furnizorul isi rezerva dreptul ca in orice moment sa schimbe in parte sau in totalitate continutul informatiilor prezentate pe website, fara o notificare prealabila a Utilizatorilor. Furnizorul nu are obligatia de a actualiza acest website.

Furnizorul isi rezerva dreptul de a suspenda sau desfiinta acest website fara o notificare prealabila a Utilizatorilor.

Furnizorul nu face nici o referire pe acest website la compatibilitatea dintre calculatorul Utilizatorilor si acest website. Acest website va fi accesat de buna voie, iar Utilizatori isi vor asuma in mod irevocabil si neconditionat responsabilitatea pentru accesarea acestui website.

Conditii comerciale

Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment preturile si/sau continutul ofertelor de pe website in functie de schimbarile ce au loc cu privire la produsele si serviciile comercializate.

Informatii cu caracter personal

Ne angajam sa colectam informatii cu caracter personal doar cu acordul si informarea dumneavoastra, atunci cand folositi serviciile Furnizorului, faceti solicitari legate de serviciile pe care vi le furnizam, va inregistrati pentru a primi informatii sau alte servicii sau raspundeti unor comunicari din partea Furnizorului (chestionare, sondaje).

Tipul de informatii cu caracter personal pe care le-am putea colecta cuprinde, spre exemplu, numele, adresa postala, data nasterii, genul, numarul de telefon/fax, adresa de e-mail, sau alte informatii colectate la inregistrare sau prin sondaje.

Daca alegeti sa ne furnizati informatii cu caracter personal, acestea vor fi utilizate numai in scopurile declarate la colectarea lor.

Prin furnizarea de date catre Furnizor, sunteti de acord cu procesarea datelor conform acestei declaratii de confidentialitate.

Securitatea informatiilor

Va atragem atentia in privinta comunicatiilor pe Internet, cum ar fi e-mailul, care nu sunt securizate decat in urma incriptarii. Informatia pe care o puneti la dispozitie ar putea fi rutata printr-un numar de servere inainte de a ajunge la destinatie - aceasta este natura Internetului. Furnizorul nu isi asuma responsabilitatea pentru accesul neautorizat sau pierderea informatiilor personale care este in afara controlului sau.

Furnizorul isi rezerva dreptul de a modifica continutul acestei declaratii de confidentialitate in orice moment ca raspuns la schimbarile intervenite in legislatia in vigoare.

REGULAMENT CU PRIVIRE LA PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

SC MARCOSER SRL

                          

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată, şi Legii nr. 102/2005 privind înfiinţarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, SC MARCOSER SRL, în calitate de operator date cu caracter personal, are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de client, un membru de familie al acestuia ori de terţi. Ne obligăm că datele cu caracter personal vor fi:

 

    * prelucrate cu bună credinţă şi în conformitate cu dispoziţiile legale;

    * colectate în scopuri determinate, explicite şi legitime;

    * adecvate, pertinente şi neexcesive, prin raportare la scopul în care sunt colectate şi ulterior prelucrate;

    * exacte şi actualizate; datele inexacte sau incomplete din punct de vedere al scopului pentru care sunt colectate şi respectiv prelucrate vor fi şterse sau rectificate;

    * stocate într-o formă care să permită identificarea persoanei vizate strict pe perioada necesară realizării scopurilor în care datele sunt colectate şi prelucrate.

 

1. Datele prelucrate

Societatea noastră va prelucra următoarele date cu caracter personal:

    * numele şi prenumele

    * telefon/fax/email

    * adresa sau reşedinţa

    * profesia

    * suprafata de gradina sau solar cultivata

Prelucrarea datelor cu caracter special prevăzute la art. 7 alin. 2 lit. a) din Legea nr. 677/2001, respectiv a prelucrarii codului numeric personal sau a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală, sunt strict limitate la cazurile prevăzute de lege. Prelucrările de date cu caracter personal se efectuează numai dacă persoana vizată şi-a dat consimţământul, în mod expres şi neechivoc, pentru acea prelucrare.

 

Consimţământul nu este necesar în următoarele cazuri:

    * când prelucrarea este necesară în vederea executării unui contract sau antecontract la care persoana vizată este parte ori în vederea luării unor măsuri, la cererea acesteia, înaintea încheierii unui contract sau antecontract;

    * când prelucrarea este necesară în vederea protejării vieţii, integrităţii fizice sau sănătăţii persoanei vizate ori a unei alte persoane ameninţate;

    * când prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligaţii legale a operatorului;

    * când prelucrarea este necesară în vederea aducerii la îndeplinire a unor măsuri de interes public sau care vizează exercitarea prerogativelor de autoritate publică cu care este investit operatorul sau terţul căruia îi sunt dezvăluite datele;

    * când prelucrarea este necesară în vederea realizării unui interes legitim al operatorului sau terţului căruia îi sunt dezvăluite datele cu condiţia ca acest interes să nu prejudicieze interesul sau drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei vizate;

    * când prelucrarea priveşte datele obţinute din documente accesibile publicului, conform legii;

    * când prelucrarea este făcută exclusiv în scopuri statistice, de cercetare istorică sau ştiinţifică, iar datele rămân anonime pe toată durata prelucrării.

 

2. Scopul colectării datelor este îndeplinirea obiectului de activitate al societăţii, respectiv ACTIVITATILE DE COMERCIALIZARE A INPUTURILOR PENTRU AGRICULTURA SI ACTIVITATILOR DE CONSULTANTA AGRICOLA. Furnizarea acestor date, necesare în vederea asigurării acurateţii informaţiilor şi conţinutului documentelor întocmite în exercitarea activităţii societăţii noastre, constituie o obligaţie a clientului.

 

3. Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari, cu consimţământul clientului: persoanei vizate.

Autorităţile publice cărora li se comunică date în cadrul unei competenţe speciale de anchetă nu vor fi considerate destinatari şi în consecinţă, nu va fi necesar consimţământul persoanei vizate (de ex.: datele personale solicitate de instanţele de judecată, procurori, organe de urmărire penală, dacă sunt necesare desfăşurării unei anchete).

 

4. Garanţii

Conform Legii nr. 677/2001, orice persoană vizată beneficiază de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, se garantează respectarea dreptului de opoziţie la prelucrarea datelor personale care vă privesc şi de a solicita ştergerea datelor, cu excepţia datelor a căror prelucrare are caracter obligatoriu, respectiv prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială.

 

Societatea SC MARCOSER SRL, în calitate de operator de date cu caracter personal, ii revin următoarele obligaţii de informare:

    * În cazul în care datele cu caracter personal sunt obţinute direct de la persoana vizată, cu excepţia cazului în care această persoană posedă deja informaţiile respective, operatorul ii va aduce la cunoştinţă:

          o identitatea operatorului şi a reprezentantului acestuia, dacă este cazul;

          o scopul în care se face prelucrarea datelor;

          o informaţii suplimentare, precum: destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor; dacă furnizarea tuturor datelor cerute este obligatorie şi consecinţele refuzului de a le furniza; existenţa drepturilor prevăzute de prezenta lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenţie asupra datelor şi de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;

          o orice alte informaţii a căror furnizare este impusă prin dispoziţie a autorităţii de supraveghere, ţinând seama de specificul prelucrării.

    * În cazul în care datele nu sunt obţinute direct de la persoana vizată, în momentul colectării datelor sau, dacă se intenţionează dezvăluirea acestora către terţi, cel mai târziu până în momentul primei dezvăluiri, operatorul este obligat să furnizeze persoanei vizate cel puţin următoarele informaţii, cu excepţia cazului în care persoana vizată posedă deja informaţiile respective:

          o identitatea operatorului şi a reprezentantului acestuia, dacă este cazul;

          o scopul în care se face prelucrarea datelor;

          o informaţii suplimentare, precum: categoriile de date vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, existenţa drepturilor prevăzute de prezenta lege pentru persoana vizată, în special a dreptului de acces, de intervenţie asupra datelor şi de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;

          o orice alte informaţii a căror furnizare este impusă prin dispoziţie a autorităţii de supraveghere, ţinând seama de specificul prelucrării.

      Pentru exercitarea acestor drepturi, persoanele vizate se pot adresa către societatea noastră cu o cerere scrisă, datată şi semnată.


Dreptul de acces

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la SC MARCOSER SRL, la cerere şi în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului că datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta. SC MARCOSER SRL este obligat, în situaţia în care prelucrează date cu caracter personal care privesc solicitantul, să comunice acestuia, împreună cu confirmarea, cel puţin următoarele:

a)informaţii referitoare la scopurile prelucrării, categoriile de date avute în vedere şi destinatarii sau categoriile de destinatari cărora le sunt dezvăluite datele;

b)comunicarea într-o formă inteligibilă a datelor care fac obiectul prelucrării, precum şi a oricărei informaţii disponibile cu privire la originea datelor;

c)informaţii asupra principiilor de funcţionare a mecanismului prin care se efectuează orice prelucrare automată a datelor care vizează persoana respectivă;

d)informaţii privind existenţa dreptului de intervenţie asupra datelor şi a dreptului de opoziţie, precum şi condiţiile în care pot fi exercitate;

e)informaţii asupra posibilităţii de a consulta registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personal, prevăzut la art. 24 din Legea 677/2001, de a înainta plângere către autoritatea de supraveghere, precum şi de a se adresa instanţei pentru atacarea deciziilor SC MARCOSER SRL, în conformitate cu dispoziţiile prezentei legi.

(2)Persoana vizată poate solicita de la SC MARCOSER SRL informaţiile printr-o cerere întocmită în formă scrisă, datată şi semnată. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

(3)SC MARCOSER SRL este obligat să comunice informaţiile solicitate, în termen de 15 zile de la data primirii cererii.

 

Dreptul de intervenţie asupra datelor

Orice persoană vizată are dreptul de a obţine de la SC MARCOSER SRL, la cerere şi în mod gratuit:

a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă prezentei legi, în special a datelor incomplete sau inexacte;

b) transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă Legii 677/2001

Pentru interventia asupra datelor persoana vizată va înainta SC MARCOSER SRL o cerere întocmită în formă scrisă, datată şi semnată. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

SC MARCOSER SRL este obligat să comunice măsurile referitoare la persoana vizată, în termen de 15 zile de la data primirii cererii

 

Dreptul de opoziţie

Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca date care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. În caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.

Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit şi fără nici o justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui terţ, sau să fie dezvăluite unor terţi într-un asemenea scop.

În vederea exercitării drepturilor persoana vizată va înainta SC MARCOSER SRL o cerere întocmită în formă scrisă, datată şi semnată. În cerere solicitantul poate arăta dacă doreşte ca informaţiile să îi fie comunicate la o anumită adresă, care poate fi şi de poştă electronică, sau printr-un serviciu de corespondenţă care să asigure că predarea i se va face numai personal.

SC MARCOSER SRL este obligat să comunice persoanei vizate măsurile luate în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei opţiuni a solicitantului.

 

5. Încheierea operaţiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal

Datele prelucrate vor fi stocate, conform art. 4 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 677/2001, pe durata necesară realizării scopurilor în vederea cărora au fost colectate şi ulterior prelucrate.

Aceasta poate fi, după caz:

 

    * durata valabilităţii contractului de COMERCIAL încheiat cu persoana vizată pentru furnizarea serviciilor operatorului şi pentru perioada de arhivare a acestora, stabilită prin acte normative;

    * perioada necesară colectării datelor/recuperării creanţelor;

În ceea ce priveşte ştergerea, distrugerea şi arhivarea, procedura internă şi modalităţile de realizare a acestor operaţiuni, se stabilesc de către fiecare operator, cu excepţia procedurii care se desfăşoară potrivit prevederilor legale privind arhivele naţionale. SC MARCOSER SRL, datorită activităţii pe care o desfăşoară, este obligată, în baza unor dispoziţii legale speciale, să păstreze datele o anumită perioadă de timp, dar după expirarea acesteia trebuie să procedeze în una din modalităţile prevăzute mai sus.

 

În cazul transferului datelor către alt operator, este necesar ca operatorul iniţial să garanteze că prelucrările efectuate de terţ au scopuri similare cu prelucrarea iniţială. În acest caz, societatea noastră este obligată ca, în momentul colectării datelor sau, dacă se intenţionează dezvăluirea acestora către terţi, cel mai târziu până în momentul primei dezvăluiri, să furnizeze persoanei vizate, informaţiile prevăzute la art. 12 alin. (1) din Legea nr. 677/2001.

 

6. Măsuri luate pentru asigurarea securităţii prelucrării

SC MARCOSER SRL ia toate măsurile tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat.

  1. Utilizatorii care au acces la baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt doar din conducerea unitatii (administrator, director general, director economic), fiecare dintre acestia acceaza baza de date cu propriul nume de cont si parola (dupa 3 introduceri gresite a parolei contul se blocheaza). Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea . In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive conturile de acces se suspenda automat.
  2. Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de servici;
  3. Orice operatiune de colectare si/sau modificare a datelor cu caracter personal de catre utilizatori sunt inregistrate permanent (se inregistreaza utilizatorul, data, ora si tipul modificarii); de asemenea sunt inregistrate si toate logarile si delogarile tuturor utilizatorilor la baza de date;
  4. La intervale de timp (3 luni) se efectueaza o copie de siguranta a bazei de date;
  5. Computerele de la care se acceseaza baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt in incaperi la care accesul este restrictionat; unitatile de calcul au implementate solutii de protectie antivirus, antispam si firewall updatate la zi (BitDefender).
  6. Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pt aceasta operatiune si numai in scopuri cerute de legile in vigoare (facturi, avize de insotire a marfii, contracte comerciale).

 

 

Accesul în sediul societăţii este monitorizat video şi dotat cu sistem de alarmă, iar datele cu caracter personal sunt stocate electronic în fişiere securizate, protejate de parolă. Informaţiile pe suport de hârtie sunt păstrate în dosare speciale, la care au acces doar angajaţii societăţii, cărora le incumbă obligaţia de confidenţialitate.


facebookGoogle PlusYouTubeVremea